In Salaj: Suspiciunile de gripa noua se inmultesc

Magazin Salajean 10 noiembrie 2009 0

In Salaj: Suspiciunile de gripa noua se inmultescA doua suspiciune de gripa noua din Salaj, in aceasta toamna, a ajuns in atentia autoritatilor ieri, dupa ce prima s-a dovedit doar o alerta falsa. Directorul adjunct al Directiei de Sanatate Publica Salaj, Dana Pop, ne-a declarat ca, s-a respectat protocolul care se impune in asemenea situatii si s-au recoltat probe care au fost trimise la Spitalul << Matei Bals >> din Bucuresti, la laboratorul virusologic. In cateva zile, se va sti rezultatul. In tot acest timp, pacientul este izolat, pentru ca eventuala boala sa nu fie transmisa. Suspectul este o profesoara in varsta de 28 de ani, din Zalau.

In privinta dozelor de vaccin asteptate in judete, sursa citata ne-a declarat ca data la care acestea vor fi trimise in teritoriu se va cunoaste abia dupa semnarea contractului de furnizare.

Potrivit Ministerului Sanatatii, in urma sedintei saptamamale, Comitetul Central de Coordonare pentru prevenirea si controlul gripei noi a decis ca de acum incolo se vor recolta probe selectat, doar de la cazurile severe internate in unitatile sanitare. Numai aceste cazuri vor primi tratament de specialitate cu antivirale.

De asemenea, Comitetul de coordonare recomanda limitarea activitatilor scolare si extra-scolare, care implica deplasarea in afara unitatilor de invatamant, un exemplu in acest sens fiind schimbul de experienta scolara care implica vizite de studiu din si in tarile invecinate Ucraina, Bulgaria si Moldova. Si calatoriile pe care cetatenii romani le efectueaza, intern sau extern, trebuie limitate doar la cazurile de necesitate, tot pentru a preveni noile imbolnaviri cu noua tulpina de virus.

In prezent, la nivel national, 352 de pacienti primesc tratament specific pentru gripa noua, totalul cazurilor de imbolnavire confirmate ajungand la 907.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »