In Salaj se construieste tot mai putin

Magazin Salajean 8 septembrie 2010 0

In Salaj se construieste tot mai putin Criza economica si-a pus serios amprenta asupra domeniului constructiilor. In ultima perioada s-a constatat o scadere constanta a volumului de constructii, in special in ceea ce priveste constructiile mari. Potrivit datelor furnizate de catre Directia Judeteana de Statistica (DJS) Salaj, in primele sapte luni ale acestui an, primariile din judet au eliberat 256 de autorizatii de construite pentru cladiri rezidentiale, in scadere cu 24 la suta fata de perioada corespunzatoare din 2009. Aproape trei sferturi dintre acestea au fost eliberate in mediul rural.

O scadere considerabila s-a inregistrat in iulie, cand au fost eliberate doar 40 de astfel de autorizatii, cu aproape 40 la suta sub nivelul din aceeasi luna a anului trecut si s-a reflectat in special in mediul urban.

Pe obiecte de constructii, in iulie 2010, cel mai mare declin s-a inregistrat la capitolul cladiri nerezidentiale, unde numarul autorizatiilor de constructie eliberate s-a injumatatit fata de iulie 2009. In ceea ce priveste lucrarile de extindere a cladirilor rezidentiale existente, documentele emise in acest sens au fost mai putine cu o treime.

Potrivit DJS Salaj, printre localitatile din judet in care sectorul constructiilor a dat semne de revenire, salajenii solicitand tot mai multe autorizatii in vederea construirii de noi imobile, se numara Surduc (+4), Bocsa, Boghis, Ip, Simisna, Mesesenii de Jos si Nusfalau (+3).

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »