In Salaj, salarii mici, piata scumpa

Magazin Salajean 15 septembrie 2011 0

In Salaj, salarii mici, piata scumpa

Salajenii au salarii mici si cheltuiesc mult pe produsele agro-alimentare. Potrivit unui studiu Econtext si a datelor oferite de Comisia Nationala de Prognoza, judetul Salaj se situeaza pe locul 14 intre judetele tarii in ierarhia preturilor la produsele din piata, in timp ce in topul castigurilor salariale, salajenii sunt abia pe locul 24 in Romania.

Piata Zalaului, in analizele Econtext, se pozitioneaza in prima treime, intre cele mai scumpe din tara. Astfel, conform acestei surse, cartofii s-au vandut in luna iunie a acestui an, cu 2 lei kilogramul, varza cu 1,1 lei kilogramul, rosiile cu 3,7 lei kilogramul, castravetii cu 2,3 lei kilogramul si fasolea boabe cu 7,2 lei kilogramul. Adunandu-le, ar fi fost de achitat, 16,3 lei pentru cate un kilogram din toate aceste produse. Potrivit aceleiasi surse, anul acesta venitul net in Salaj a fost de 1.078 de lei, in scadere cu 21 la suta fata de estimarile Comisiei Nationale de Prognoza.

Zalauanii nu ar avea de ce sa se planga, pentru ca locuitorii orasului Miercurea Ciuc plateau pentru toate acestea 25 de lei. Aici au fost cele mai scumpe produse agro-alimentare din tara, mai precis, in luna iunie pentru un kilogram de cartofi se platea 2,5 lei, pentru un kilogram de varza 2,1 lei, pentru rosii 6,6 lei, pentru castraveti 3 lei pentru un kilogram, si pentru fasolea boabe 10,3 lei pe kilogram. La polul opus, se situeaza piata din Craiova, unde un cos cu toate produsele amintite ar fi costat in iunie 10,6 lei. Craiovenii plateau pentru un kilogram de cartofi 1,4 lei, pentru varza 0,6 lei, pentru rosii 3,4 lei pentru un kilogram, pentru castraveti 1,4 lei pe kilogram si pentru fasolea boabe 3,8 lei pe kilogram.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »