In Salaj s-au validat 21 de cereri pentru cardul de asigurat

Magazin Salajean 5 ianuarie 2007 0

Primele solicitari pentru eliberarea cardului european de asigurari de sanatate au fost depuse incepand de miercuri, 3 ianuarie, la Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Salaj.

Din 70 de solicitari pentru cardul european de asigurari de sanatate depuse la CAS, au fost validate un numar de 21. Insa, pana in momentul de fata, nu se cunoaste firma care va prelua datele si va elibera certificatele, a afirmat directorul adjunct al CAS Salaj, Marius Tautu.

Va reamintim ca eurocardul certifica dreptul de a primi asistenta medicala, care devine necesara in perioada unei sederi temporare intr-un stat membru al Uniunii Europene. Cardul are valabilitate de sase luni si poate fi obtinut pe baza unei cereri – tip, care va fi completata la sediul casei teritoriale de asigurari la care este inscris asiguratul. Acesta va trebui sa se prezinte cu o copie dupa buletinul sau cartea de identitate si cu dovada ca este asigurat. Ulterior, cardul va fi primit la adresa specificata de solicitant in cerere, in termen de 7 zile.

In situatii de urgenta, se poate elibera un certificat provizoriu, care inlocuieste cardul, in termen de doar 3 zile. Directorul adjunct a mai afirmat ca, in cazul in cei care pleaca peste hotare nu detin eurocardul si nici certificatul provizoriu, pot primi asistenta medicala. Prin urmare, Institutul care ofera serviciile de asistenta medicala din statele membre UE va completa un formular (E 107), cu datele asiguratului si cu diagnosticul, pasul urmator fiind transmiterea acestui formular catre Casele Judetene de Asigurari de Sanatate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »