In Salaj: Raportarea vaccinarilor in Registrul Unic – in plina desfasurare

Magazin Salajean 20 decembrie 2011 0

In Salaj: Raportarea vaccinarilor in Registrul Unic - in plina desfasurare Toate vaccinarile efectuate populatiei vor trebui raportate, de acum incolo, in Registrul Unic de Vaccinari, ordinul ministrului Sanatatii 1234/2011, privind instituirea metodologiei de raportare on-line in Registrul respectiv intrand in vigoare in aceasta toamna.

Conform actului normativ, toti medicii din maternitati, cabinete medicale individuale si cabinete medicale scolare, atat din sistemul public, cat si din cel privat, au obligatia, pe langa asigurarea unei vaccinari corecte, de a introduce in Registrul Unic de Vaccinari datele privind vaccinarile efectuate in cadrul Programului National de Imunizari, precum si al vaccinarilor optionale efectuate in cadrul acestor cabinete. Registrul Unic de Vaccinari ne va asigura o imagine clara a modalitatii de vaccinare si un mai bun control pentru prevenirea bolilor transmisibile. Acesta va reprezenta baza tehnica de date, online, la nivel national, privind vaccinarile copiilor si adolescentilor din Romania, structurata pe inregistrari individuale, cu asigurarea confidentialitatii datelor cu caracter personal, a declarat ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau.

Pentru introducerea datelor in Registru se lucreaza etapizat. Astfel, pana in 31 decembrie 2011, medicii din cabinetele medicale individuale au obligatia de a introduce datele prevazute de Registrul Unic de Vaccinari pentru toti copiii nascuti incepand cu 1 septembrie 2007, inscrisi pe listele proprii, urmand ca, dupa aceasta data, raportarea sa se realizeze in timp real.

Purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Salaj, Mihai Cheseli, ne-a declarat ca, la nivel de judet, procesul de introducere a datelor este in desfasurare in aplicatia on-line nationala.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »