In Salaj: Peste 2.000 de copii cu parinti plecati in strainatate

Magazin Salajean 20 august 2008 0

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului a cerut Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj, precum si celorlalte inspectorate din tara, o situatie despre copiii ai caror parinti sunt plecati in strainatate.

Inspectorul General Scolar al ISJ Salaj, Ioan Abrudan, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca, pana in acest moment, au fost identificati 2.012 copii cu parintii plecati in strainatate, dintre care, pentru 1.157 de copii lipseste tatal, pentru 411 copii lipseste mama, iar in cazul a 444 de copii lipsesc ambii parinti.

Potrivit sursei citate, aceasta situatie ceruta de autoritatile centrale va fi utila in derularea unor programe pentru copiii ai caror parinti sunt plecati in strainatate la munca, ei fiind singuri sau in grija altor rude. Intentia lui Abrudan este sa sprijine copiii care se confrunta cu aceasta situatie prin programe special concepute pentru consiliere, organizarea timpului liber si scoala. Trebuie sa rezolvam acesta problema, unde cel mai mult au de suferit copiii, din cauza ca sunt lasati sa se descurce singuri si, de multe ori, nu fac fata, a conchis inspectorul general.

Psihologii spun ca acei copii care sunt

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »