In Salaj, Permisele europene de conducere vor fi eliberate pana in decembrie

Magazin Salajean 7 octombrie 2008 0

In Salaj, Permisele europene de conducere vor fi eliberate pana in decembrieNoul model de permis auto va fi editat in judetul nostru, de catre Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor (SPCRPCIV) Salaj, pana in 1 decembrie, ne-a declarat, ieri, Remus Stanciu, seful serviciului amintit. Potrivit acestuia, noul model de permis va pastra forma veche, insa va fi realizat conform normelor Uniunii Europene, pe suport unicarbonat, iar datele si fotografia vor fi gravate cu laser. Remus Stanciu ne mai spune ca permisul european de conducere va fi foarte greu de falsificat, intrucat prezinta o serie de elemente de siguranta, lizibile doar in anumite conditii. De asemenea, actul prezinta o serie de coduri prin care sunt reliefate anumite restrictii, cum ar fi cutia automata sau manuala.

Seful SPCRPCIV Salaj a adaugat ca noul permis nu va costa mai mult decat cel eliberat in momentul de fata si ca, de la 1 ianuarie 2009, va ajunge la posesor prin servicii de curierat rapid. De altfel, de remarcat faptul ca nici serviciile de curierat nu vor impune costuri suplimentare din partea solicitantilor. Am constatat ca, in ultima perioada, in Salaj se aduc foarte multe masini Euro 2, majoritatea din 1992-1993, care apoi sunt scoase la vanzare, ne-a marturisit Remus Stanciu. Tocmai din acest motiv, media zilnica de eliberare de catre SPCRPCIV Salaj a numerelor provizorii este de 137. De remarcat faptul ca recordul inregistrat de SPCRPCIV Salaj, in ceea ce priveste eliberarea certificatelor provizorii, a fost inregistrat la finele saptamanii trecute, mai precis vineri, cand 204 salajeni au primit numere provizorii. In acelasi context, Remus Stanciu ne spune ca, zilnic, sunt eliberate cate 50 de permise de conducere si tot atatea certificate de inmatriculare.

Pana la 1 decembrie vor fi eliberate si primele certificate de inmatriculare a autovehiculelor la standard european. Astfel, noul tip de act va avea mai putine date decat cel eliberat in momentul de fata, insa va include data primei inmatriculari si alte date referitoare la titularul autovehiculului, precum si un cod de omologare comunitara.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »