In Salaj: Pensionarii nu-si pierd facilitatile la transport

Magazin Salajean 21 octombrie 2009 0

In Salaj: Pensionarii nu-si pierd facilitatile la transport

Cu toate ca in alte judete, s-au ivit probleme in ceea ce priveste reducerile si gratuitatile de care beneficiau pensionarii si veteranii pe mijloacele de transport in comun, care circula pe rutele judetene si interjudetene, in Salaj, cele cateva zeci de mii de pensionari si veterani sunt scutiti de asemenea situatii. Aceasta pentru ca toate platile catre operatorii de transport in comun au fost efectuate la timp, iar Ministerul Transporturilor nu are datorii la acest capitol, ne-a declarat Filonas Chis, consilier in cadrul Casei Judetene de Pensii Salaj. Am vazut ca alte judete se confrunta cu asemenea situatii dificile, ceea ce ii impiedica pe pensionari si veterani sa mai beneficieze de reduceri si gratuitati la transportul in comun, dar nu este si cazul judetului nostru. La noi, platile catre operatorii de transport in comun au fost efectuate la timp, iar contractele incheiate cu ei sunt valabile, a declarat Chis.

In alte judete din tara, operatorii de transport au eliminat reducerile si gratuitatile pentru pensionari si veterani din cauza ca nu si-au primit banii de la Ministerul Transporturilor inca din luna aprilie. Reprezentantii firmelor de transport in comun sustin ca, desi Ministerul Transporturilor a avut bani, fondurile au fost directionate catre CFR, astfel ca sunt decisi sa suspende cursele judetene si interjudetene, daca problemele nu se vor rezolva pana la 1 noiembrie.

Datoriile Ministerului Transporturilor catre operatorii din teritoriu sunt de aproape 150 de milioane de lei, pentru perioada aprilie

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »