In Salaj: Mai putin de 15 la suta din pensionari primesc pensiile pe carduri

Magazin Salajean 16 noiembrie 2009 0

In Salaj: Mai putin de 15 la suta din pensionari primesc pensiile pe carduriDesi cardul aduce avantaje pensionarilor, acestia nemaitrebuind sa astepte postasul care de multe ori nu ii gaseste acasa, abia aproximativ 9.000 de pensionari din Salaj dintr-un total de circa 73.000, au optat pentru primirea pensiilor in conturi bancare. Dintr-un numar total de circa 73.000 de pensionari de stat pe care ii avem in judet, doar aproximativ 9.000 au optat pentru a primi banii prin banci. Asta inseamna mai putin de 15 procente din numarul total de pensionari pe care ii avem in Salaj, a declarat Livia Salajan, seful Serviciului Plati-Prestatii din cadrul Casei Judetene de Pensii Salaj.

Potrivit sursei citate, o explicatie pentru numarul mic al celor care folosesc serviciile bancilor cand vine vorba de incasarea pensiilor este faptul ca pensionarii mai in varsta nu stiu folosi, probabil, cardul. Avem oameni care, chiar daca sunt din mediul urban, primesc si acum pensiile prin posta. Iar la sate, numarul acestor pensionari este si mai mare, a adaugat Livia Salajan. Pentru a incuraja pensionarii sa foloseasca varianta electronica, Casa Judeteana de Pensii Salaj a incheiat, in ultimele trei luni, protocoale cu Volksbank, Reifeissen Bank, OTP si Piraeus Bank, acestea adaugandu-se la lista pe care deja se gaseau BCR, BRD, Banca Carpatica, Transilvania, CEC si Bancpost.

In prezent, cei mai multi dintre pensionarii care isi primesc pensiile pe carduri in Salaj au conturi deschise la CEC si Bancpost.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »