In Salaj, deocamdata, RCA-ul nu este facultativ

Magazin Salajean 23 martie 2007 0

In Salaj, deocamdata, RCA-ul nu este facultativ

Recent, la nivel national, a izbucnit un scandal de proportii, cauzat de faptul ca societatile de asigurari nu platesc reparatiile daca cel care a tamponat masina nu da in scris, la politie, ca este de acord sa fiti despagubiti din polita RCA. Asiguratorii ii sfatuiesc, astfel, pe soferii nevinovati sa le ceara celor care le-au lovit masina sa mentioneze clar, in procesul verbal, ca sunt de acord cu plata despagubirii. Noi putem deschide dosarul si, implicit, sa platim daunele, doar in situatia in care asiguratul este de acord. Totusi, pot exista cazuri in care cel care detine polita RCA sa nu se considere vinovat. Astfel, acesta poate apela la instanta de judecata pentru anularea procesului verbal eliberat de politie, spune spune Emilian Brustan, directorul de sucursala a unei importante firme de asigurari din Salaj.

De fapt, toata nebunia a inceput dupa ce Politia Rutiera a schimbat tipizatele de proces verbal in cazul accidentelor usoare. In Salaj, insa, politistii lucreaza, deocamdata, cu vechile tipizate. In acest moment, noi lucram cu procesele verbale vechi, pe care contravenientul trebuie doar sa semneze ca este de acord ca firma la care a incheiat RCA sa faca despagubirea, ne spune seful Biroului Siguranta Circulatiei pentru Mediul Urban din cadrul IPJ Salaj, comisarul sef Viorel Vicas. Cu toate acestea, spune reprezentantul politiei salajene, in momentul in care stocul cu procesele verbale vechi va fi epuizat, se va lucra cu noile acte. Acest document este completat doar pe numele celui care produce accidentul. Mai mult, el nu va mai cuprinde rubrica in care, de obicei, vinovatul semneaza pentru acordarea despagubirilor din asigurarea obligatorie – RCA.

Concluzionand, in curand, multi dintre cei care vor ajunge la politie pentru tamponari usoare habar nu vor avea de riscurile la care se supun. Aflati in fata noilor procese verbale, reprezentantii societatilor de asigurare vor cere acordul scris din partea soferului vinovat. Altfel, nu se vor plati reparatiile soferului pagubit. In atari conditii, singura solutie ramane ca vinovatul sa trimita prin posta o cerere in care sa precizeze ca este de acord pentru plata despagubirilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »