In Salaj, Banii pentru alocatiile copiilor vin cu intarziere

Magazin Salajean 22 martie 2010 0

In Salaj, Banii pentru alocatiile copiilor vin cu intarziereAlocatiile de stat pentru copiii din județul Salaj vor fi achitate, in aceasta luna, cu intarziere. Consilierul juridic al Agenției de Prestații Sociale (AJPS) Salaj, Marinela Cipleu, a mentionat ca doar 85 la suta din necesarul pentru achitarea alocatiilor de stat au fost virati pentru Agentia Salaj.

Intr-adevar, au fost probleme in aceasta luna cu plata alocatiilor. In urma solicitarii sumelor necesare platii alocatiei de stat pentru copii, aferente lunii februarie 2010, Agenția Naționala de Prestații Sociale a virat catre AJPS Salaj doar aproximativ 85 la suta din necesarul pentru plata drepturilor. Insa, probleme legate de plata alocatiei intampina doar cei care au deschise conturi bancare, ne-a declarat, vineri, Marinela Cipleu, menționand ca problema virarii insuficiente a fondurilor este una la nivelul national, si nu local.

La nivelul judetului Salaj, beneficiaza de alocatie de stat 48.508 copii, suma necesara pentru plata acestor drepturi fiind de 2.988.823 de lei. Insa, suma care a fost virata AJPS Salaj este de doar 2.552.925 de lei. Reprezentanții AJPS Salaj au precizat insa ca au primit asigurari, ca in ultima decada a lunii martie 2010, vor fi virate in totalitate sumele necesare pentru plata alocatiei de stat, astfel ca toti copii sa primeasca acest drept.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »