In prima zi: Peste o mie de salajeni au participat la „Zilele Sigurantei Rutiere Michelin”

Magazin Salajean 23 mai 2012 0

Compania Michelin Romania a deschis, ieri, la Zalau, „Zilele Sigurantei Rutiere Michelin”, eveniment care va fi desfasurat inclusiv astazi si care face parte din proiectul european ROSYPE (ROad Safety for Young People in Europe), lansat in 2000 de Grupul Michelin, cu sprijinul Comisiei Europene. Doar in prima zi a manifestarii, peste o mie de salajeni s-au perindat pe la standurile organizate in centrul municipiului, pentru a-si testa cunostintele in privinta sigurantei rutiere.

Directorul Uzinei Michelin Zalau Cord, Dorel Mihalcea, a declarat, ieri, la deschiderea oficiala a evenimentului, ca prin „Zilele Sigurantei Rutiere Michelin” se doreste imbunatatirea sigurantei rutiere si incurajarea participantilor la trafic sa adopte un comportament prudent si responsabil la volan. „In fiecare zi, 3.500 de oameni isi pierd viata din cauza accidentelor rutiere, iar tinerii sunt de doua ori mai predispusi sa fie implicati in accidente decat soferii cu experienta. Vrem ca prin proiectul <>, deschis astazi (marti, n.r.) sa tragem un semnal de alarma in aceasta privinta si sa ne aducem contributia la imbunatatirea sigurantei rutiere. Anul acesta, prin organizarea evenimentului la Zalau, ne propunem sa educam si sa incurajam participantii la trafic sa adopte un comportament prudent si responsabil la volan”, a declarat directorul Uzinei Michelin Zalau Cord, Dorel Mihalcea.

Organizatorii au impartit zona de educatie rutiera (Piata 1 Decembrie 1918 din Zalau, n.r.) in mai multe spatii: Academia de Siguranta Rutiera, Curs de Prim Ajutor, Atelier de Conducere Defensiva, Scoala Auto Michelin, Istoria Sigurantei Michelin, Simulatorul de Presiune sau Verifica Presiunea, publicul avand posibilitatea de a experimenta bunele practici de condus. Evenimentul se adreseaza in principal tinerilor cu varste cuprinse intre 17 – 25 de ani. Una dintre atractiile evenimentului este simulatorul de condus, creat de Michelin special pentru a atrage atentia tinerilor asupra pericolului de a conduce cu anvelope uzate sau depresurizate si pentru a promova o atitudine responsabila la volan. „Prin simulatorul de condus, tinerii soferi pot experimenta consecintele unui comportament iresponsabil intr-o situatie fara riscuri reale, simularile fiind afisate pe ecrane mari, pentru ca publicul sa vada rezultatele”, a declarat Dorel Mihalcea.

La evenimentul de la Zalau au luat parte pilotul de raliu Titi Aur, reprezentanti ai Politiei Rutiere Salaj si autoritati locale.

„Zilele Sigurantei Rutiere Michelin” face parte din proiectul european ROSYPE (ROad Safety for Young People in Europe), lansat in 2000 de Grupul Michelin cu sprijinul Comisiei Europene. In 2012, „Zilele Sigurantei Rutiere Michelin” a debutat la Floresti (in judetul Prahova), in 15-16 mai, a continuat in Bucuresti in 17 – 20 mai, urmand sa se incheie miercuri, 23 mai, in Zalau.

Lider mondial pe piata de anvelope

Michelin este lider mondial in domeniul anvelopelor, producand anual, in cele 69 de centre de productie din lume, anvelope de toate tipurile, de la cele destinate vehiculelor pe doua roti pana la cele de avion sau gigant.

Cu o prezenta comerciala in 170 de tari, Grupul Michelin publica, de asemenea, ghiduri de calatorie, ghiduri pentru hoteluri si restaurante, harti si atlase rutiere si ofera si servicii electronice care sprijina mobilitatea, pe pagina web www.ViaMichelin.com.

In Romania, Grupul Michelin si-a inceput activitatea in august 2001. In prezent, Michelin are in Romania aproape 3.000 de angajati, trei uzine (doua la Zalau si una la Floresti, n.r.) si o retea comerciala. Incepand din 2005, Romania a devenit centru regional pentru operatiunile comerciale ale Grupului Michelin in Albania, Bulgaria, Croatia, Federatia Bosniei si Hertegovinei, Macedonia, Muntenegru si Serbia.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »