In preajma sarbatorilor: Atentie in trafic si… la buzunare!

Magazin Salajean 17 decembrie 2009 0

In preajma sarbatorilor: Atentie in trafic si... la buzunare!An de an, febra sarbatorilor transforma orasele in adevarate furnicare: traficul devine insuportabil, iar magazinele se umplu pana la refuz cu clienti. Fara sa lipseasca din acest peisaj, politistii atrag atentia salajenilor sa fie atenti atat in trafic, cat si in zonele supraaglomerate, la hotii de buzunare.

Cum vremea rece si ninsorile si-au facut deja prezenta in judetul nostru, politistii dau sfaturi soferilor: sa nu intre in depasirea coloanei de autovehicule oprite la semafor, sa nu opreasca autoturismul in locurile unde acest lucru este interzis, sa nu claxoneze inutil si sa respecte semnalele agentilor de Politie Rutiera.

In plus, recomanda celor aflati in trafic sa adapteze permanent viteza la conditiile de drum (ceata, carosabil acoperit cu zapada, gheata sau polei), sa foloseasca in mod corespunzator sistemul de iluminare-semnalizare si cel de climatizare si dezaburire, pentru a vedea si a putea fi vazuti in trafic. In cazul in care se intind la drum mai lung, conducatorii auto sunt sfatuiti sa-si doteze autovehiculele cu echipament de iarna – pneuri de zapada, lanturi de zapada sau cauciucuri cu crampoane.

Politistii atrag atentia si la hotii de buzunare. In spatiile aglomerate, precum supermarket-urile, pietele ori la evenimente cu public larg, trebuie avuta mare grija la genti, portofele si alte lucruri de valoare, altfel incat cei in cauza sa nu ramana cu burta goala si cu buza umflata de sarbatori. La plecarea in vacanta pentru mai multe zile, trebuie verificate incuietorile si inchise toate geamurile, inclusiv usa de la balcon.

Trebuie verificate chiar si gurile de aerisire, pentru ca hotii s-au specializat si au metode noi sa ia ce nu le apartine. Cheia nu trebuie lasata la indemana oricui. Pentru prevenirea unor astfel de evenimente neplacute, fortele de ordine vor fi prezente, in aceasta perioada, in zona bisericilor, a parcurilor, a discotecilor si a zonelor turistice.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »