În prag de alegeri, mii de sălăjeni nu au acte de identitate

Mihaela Moldovan 4 decembrie 2012 6
În prag de alegeri, mii de sălăjeni nu au acte de identitate

 

Un număr de 4.895 de persoane înregistrate la Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Sălaj au actele de identitate expirate sau nu au avut niciodată astfel de documente, deşi au împlinit 14 ani, astfel că nu vor putea vota în 9 decembrie dacă nu îşi schimbă documentele. „Din totalul de 4.895 de sălăjeni care nu acte de identitate în regulă sau care nu au avut deloc asemenea documente, 2.852 sunt din Zalău. Pentru a fi rezolvate toate aceste situaţii, la ghişeele Serviciilor locale din cadrul Direcţiei noastre a fost stabilit un program de lucru special, în zilele de 8-9 decembrie. Astfel, sâmbătă, 8 decembrie, Serviciile locale vor lucra în intervalul orar 8-12, iar duminică, în ziua alegerilor, cetăţenii vor putea solicita eliberarea actului de identitate între orele 8-21”, a declarat directorul Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Sălaj, Patriciu Curta.

La Zalău, ghişeele Serviciului Evidenţa Persoanelor din cadrul administraţiei locale vor fi deschise după cum urmează: sâmbătă, între orele 8 – 14 – preluarea cererilor şi eliberarea documentelor de identitate pentru persoanele care şi-au depus cererile până în data de 6 decembrie inclusiv, iar duminică – între orele 8 – 20 – eliberarea documentelor de identitate pentru persoanele care şi-au depus cererile până în data de 8 decembrie inclusiv.

Persoanele din categoriile de mai sus se pot prezenta la ghişeu cu următoarele documente: cerere (de la ghişeu ); certificat de naştere şi certificat de căsătorie (dacă e cazul), în original şi copie; hotărârea de divorţ definitivă şi irevocabilă, în original şi copie (dacă e cazul); certificatul de deces al soţului /soţiei decedat/decedată (daca e cazul); documentul cu care face dovada adresei de domiciliu, în original şi copie. În cazul în care locuinţa este proprietatea altei persoane, se va prezenta proprietarul locuinţei, care va avea asupra sa actul de identitate şi actul care atestă dreptul de proprietate; carte de alegător, în original; în cazul furtului actului de identitate, dovada de la poliţie din care să rezulte că s-a reclamat furtul.

Potrivit legislaţiei în vigoare, persoanele care au împlinit 14 ani au obligaţia de a solicita autorităţilor eliberarea actelor de identitate, în timp ce persoanele ce au cărţi de identitate ce se apropie de termenul de expirare sunt obligate ca înainte cu 15 zile de expirare să se prezinte pentru preschimbarea actului respectiv într-unul nou.

Totuşi, având în vedere faptul că, în conformitate cu legislaţia în vigoare, se poate vota numai la locul de domiciliu, în aceste zile nu se vor prelua acte pentru schimbarea domiciliului. Taxa este de 11,00 lei şi se achită la ghişeele Serviciului Impozite şi Taxe Locale din cadrul Primăriei Municipiului Zalău.

 

 

 

 

Comentarii

comments

6 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. Ion 4 decembrie 2012 at 14:53 - Reply

  Caligula imperator,
  Si-a numit calul senator
  Ungureanu mai sinistru
  Si-a numit Bo(u)de ministru.

  • Anonim 6 decembrie 2012 at 10:15 - Reply

   ce daca nu stie diferenta intre ministerul finantelor si al economiei? a fost ministru!!! la care? la unul dintre ele (nici el nu mai stie sigur) :)))))))

 2. usl porcii 4 decembrie 2012 at 15:02 - Reply

  usl porcii usl porcii usl porcii

 3. NIK 4 decembrie 2012 at 21:34 - Reply

  vai de capul lor

 4. Anonim 6 decembrie 2012 at 10:18 - Reply

  nu se mai poate vota cu flotant? le schimbam domiciliu. Prietenii stiu de ce!

  :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

 5. FONDURI NERAMBURSABILE UE 6 decembrie 2012 at 12:22 - Reply

  2013 este anul in care Fondurile NERAMBURSABILE Europene se acorda si la noi la fel de usor ca in statele membre ale Uniunii Europene ! Detalii pe site-ul:wwwfondurieuropenenerambursabile.ro

Lasa un Raspuns »