In plina toamna, Politistii salajeni au recoltat dealeri si consumatori de droguri clujeni

Magazin Salajean 10 octombrie 2008 0

In plina toamna, Politistii salajeni au recoltat dealeri si consumatori de droguri clujeni

Pentru prinderea membrilor unei retele de trafic si consum de droguri de risc si mare risc, marti, politistii antidrog din cadrul Biroului de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Cluj-Napoca si Serviciul de Combatere a Crimei Organizate (SCCO) Salaj, sub coordonarea procurorilor DIICOT- Biroul Teritorial Cluj, sprijiniti de jandarmii Brigazii Mobile de Interventie Cluj-Napoca, au realizat o actiune de amploare pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Potrivit unui comunicat remis de catre BCCO Cluj Napoca, in cadrul acestei actiuni au fost vizati principalii suspecti investigati in trei dosare penale aflate pe rolul DIICOT- Birourile Teritoriale Cluj si Salaj, pentru initierea si consolidarea unei retele specializate in introducerea in tara si distribuirea de cannabis, hasis (rezina de cannabis), ecstasy si cocaina, in mediul tinerilor consumatori cu potential finaciar din municipiile Cluj-Napoca si Zalau. Mai precis, marti, au fost realizate sapte descinderi domiciliare urmate de perchezitii la locuintele traficantilor, fiind puse in executare 11 mandate de aducere. Astfel, au fost depistate 70 grame hasis, 170 comprimate CPP (similare ecstasy), o pipa si o balanta electronica cu urme de hasis, o bila de cocaina de 0,7 grame. Ulterior descinderilor, au fost audiate 30 de persoane din totalul de 50, care formau clientela retelei de traficanti.

Procurorii DIICOT au dispus retinerea pentru 24 de ore a inculpatilor M. Vlad-Gabriel si B. Sergiu in vederea prezentarii instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva, la acest moment Tribunalul Cluj – Sectia Penala, deliberand asupra arestarii preventive pentru 29 de zile a celor doi sus-mentionati. Aceiasi procurori au mai decis obligarea de a nu parasi localitatea, pentru S. Mocanu Mihai, B. Adrian Mihnea, M. Teodor Alin, M. Paul Viorel, M. Teodor Claudiu, M. Andrei Vlad. Acestia sunt acuzati de savarsirea infractiunilor de: trafic de droguri de risc si mare risc – fapta incriminata conform art.2 din Legea 143/2000; detinere de doguri de risc si mare risc pentru consum propriu – fapta incriminata conform art.4 din Legea 143/2000. Pentru savarsirea acestor infractiuni, acestia risca o pedeapsa cu inchisoarea de la 10 la 20 de ani.

Participant la actiunea care a avut loc la Cluj Napoca, comisarul Cristian Latcau, seful SCCO Salaj, ne-a declarat ca, in urma activitatilor investigative si de ancheta realizate pana in prezent, se pot concluziona urmatoarele: anturajul infractional al retelei identificata provenea din mediul studentilor, elevilor de liceu (majori si minori), tinerilor fara ocupatie, unor asociati sau administratori de societati comerciale; unul dintre traficanti a mai fost cercetat in trecut pentru acest gen de infractiuni, beneficiind insa de clementa legii, in sensul ca i-a fost aplicata atunci doar o amenda adminstrativa; drogurile aduse pe piata consumatorilor clujeni proveneau din Spania, fiind introduse in tara de catre trei dintre dealerii retelei; se estimeaza ca reteaua destramata a pus pe piata peste 5 kilograme de hasis, 1.000 de comprimate ecstasy, 1 kilogram de cannabis, 100 de grame de cocaina; preturile de vanzare catre consumatori erau de 50 de lei pentru un gram de hasis, 50-70 de lei pentru un comprimat de ecstay, 80-100 de Euro pentru un gram de cocaina; structura retelei avea in compunere 9 traficanti si peste 50 de consumatori.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »