In lupta pentru presedintia Tribunalului Salaj, Patritiu Daraban, cu 0,42 mai bun decat Monica Kende

Magazin Salajean 22 iunie 2012 0

In lupta pentru presedintia Tribunalului Salaj, Patritiu Daraban, cu 0,42 mai bun decat Monica Kende Se anunta o competitie stransa intre magistratii salajeni. Institutul National al Magistraturii (INM) a publicat, saptamana trecuta, rezultatele privind sustinerea proiectelor de catre candidatii la functii de conducere la instante si parchete.

La nivelul judetului Salaj sunt inscrisi trei candidati, respectiv Monica Kende (care asigura interimatul celei mai inalte instante judecatoresti din judet) si Patritiu Daraban (adjunct la aceeasi instanta) pentru sefia Tribunalului Salaj, si Marta Chis, pentru functia de prim-procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Jibou.

Potrivit rezultatelor afisate pe pagina web a INM, dintre candidatii la functia de presedinte al Tribunalului Salaj, cel mai bun rezultat a fost obtinut de judecatorul Daraban Patritiu. Acesta a fost notat cu 9,34 la proba de sustinere a proiectului privind exercitarea atributiilor specifice de conducere pentru care candideaza. Judecatorul Monica Kende a primit la aceasta testare nota 8,92, respectiv cu 0,42 sutimi mai putin decat contracandidatul ei.

Insa cel mai bun rezultat a fost adjudecat de procurorul Marta Chis. Aceasta a trecut de proba de sustinere a proiectului privind exercitarea atributiilor specifice de conducere pentru care candideaza cu nota 9,89.

Testarea scrisa privind managementul, comunicarea si resursele umane va avea loc in data de 24 iunie. Aceasta va avea loc sub forma de test-grila de verificare a cunostintelor juridice si cuprinde 100 de intrebari, cate 25 pentru fiecare dintre disciplinele de concurs. Lucrarile se noteaza cu admis sau respins, in functie de punctajul obtinut de candidat. Sunt declarati admisi la aceasta proba candidatii care au obtinut minimum 70 de puncte, echivalentul notei 7.

Nota obtinuta la concurs este suma notelor obtinute in cele doua etape, calculata in raport cu urmatoarea pondere: nota de la prima etapa 75 la suta, interviul 25 de procente.

Dupa solutionarea eventualelor contestatii, in data de 3 iulie se va afisa tabelul de clasificare a candidatilor, respectiv de ocupare a posturilor. Pentru functia de presedinte de tribunal sau prim-procuror al parchetului de pe langa tribunal este necesara o vechime de 6 ani in functia de judecator sau procuror.

Concursul sau examenul se organizeaza pentru ocuparea a 101 functii vacante de presedinte si vicepresedinte la curtile de apel, tribunale, tribunale specializate si judecatorii, precum si a unui numar de 124 de functii vacante de procuror general, procuror general adjunct, prim procuror si prim procuror adjunct de la parchetele de pe langa curtile de apel, tribunale si judecatorii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »