In lupta impotriva traficului si consumului de droguri

Magazin Salajean 24 iunie 2010 0

In lupta impotriva traficului si consumului de droguriPentru a marca Ziua Internationala de Lupta Impotriva Traficului si Consumului Ilicit de Droguri, stabilita la data de 26 iunie, reprezentantii Centrului de Prevenire si Consiliere Antidrog (CPECA) Salaj si-au propus, pentru urmatoarea perioada, o serie de activitati.

Potrivit coordonatorului centrului, Valer Merce, in aceste zile vor fi organizate o masa rotunda, in colaborare cu Scoala Postliceala Sanitara Zalau, avand ca tema drogurile, actiune la care sunt invitati si reprezentanti ai institutiilor locale care au atributii in legatura cu fenomenul consumului de droguri, precum si un simpozion cu participarea cadrelor medicale, a cadrelor didactice si a elevilor de la Scoala Postliceala Sanitara Zalau.

In aceste actiuni vor fi implicati si elevii de la Scoala Postliceala Christiana Zalau, care vor prezenta, in cadrul unei sesiuni de informare, lucrari privind lupta impotriva consumului si traficului de droguri. Printre colaboratori se numara si reprezentanti ai Directiei de Sanatate Publica Salaj si ai Filialei Salaj a Crucii Rosii, care vor informa cetatenii orasului prin intermediul unor materiale: afise, pliante si fluturasi, distribuite cu ajutorul voluntarilor.

In fiecare an, Oficiul Natiunilor Unite pentru Droguri si criminalitate (UNODC) este promotorul campaniei internationale de sensibilizare privind provocarea majora pe care drogurile ilicite o reprezinta pentru societate in ansamblu si in special in randul tinerilor. Scopul campaniei este de a sensibiliza membrii comunitatii pentru adoptarea unei atitudini active in prevenirea si reducerea consumului de droguri.

Riscul ca tinerii sa devina dependenti este de doua ori mai mare decat in cazul adultilor. Este cunoscut faptul ca vulnerabilitatea fata de consumul de droguri este generata de mai multi factori: presiunea ori influenta grupului de prieteni, stima de sine scazuta, insuficienta informare privind riscurile consumului si, nu in ultimul rand, o insuficienta implicare a societatii in general, se arata intr-un comunicat de presa remis de CPECA Salaj. Anul acesta, UNODC a ales tema Implica-te! In comunitatea ta drogurile nu isi au locul!.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »