In luna august, peste 18.000 de copii din Salaj vor beneficia de alocatia de stat

Magazin Salajean 17 august 2007 0

In luna august, peste 18.000 de copii din Salaj vor beneficia de alocatia de stat

Aproximativ 18.222 de copii din judetul Salaj vor beneficia, in cursul acestei luni, de alocatii de stat, din care 13.678 copii cu varsta peste doi ani, , 4.469 cu varsta sub doi ani si 74 de copii cu handicap cu varsta sub trei ani

Directorul executiv al Directiei de Munca si Protectie Sociala (DMPS) Salaj, Matolcsi Elisabeta, a declarat in cadrul conferintei de presa de ieri ca prestatiile pentru luna iulie vor fi efectuate in cursul acestei luni. Astfel ca, vor fi efectuate plati pentru alocatiile de plasament (713), alocatiile complementare (7.522), alocatiile de sustinere monoparentala (2.340), alocatiile pentru nou-nascuti (180) si alocatii pentru persoanele infestate cu HIV/SIDA (9).

Potrivit directorului DMPS Salaj, alocatia de plasament este in cuantum de 86 de lei, iar pentru copiii cu handicap 129 de lei. In ceea ce priveste alocatia pentru nou-nascuti, suma de care beneficiaza parintii pentru cresterea acestora este de 204 lei, pentru fiecare dintre primii patru copii.

Alocatia familiala complementara se acorda familiei daca aceasta realizeaza venituri nete lunare pe membru de familie de pana la 176 de lei. Pentru familile cu un copil, suma acordata este de 36 de lei; pentru familiile cu doi copii suma este de 42 de lei; pentru familiile cu trei copii se acorda 47 de lei, iar parintii care au patru sau mai multi copii pot beneficia de 52 de lei.

Alocatia de sustinere pentru familiile monoparentale se acorda daca parintele realizeaza venituri nete lunare pe membru de familie de pana la 176 de lei.

De trusoul pentru nou-nascuti vor beneficia 179 de mamici, care vor primi 150 de lei pentru fiecare copil nou-nascut, iar 2.466 de parinti vor primi indemnizatii pentru cresterea copilului.

Directia de Munca si Protectie Sociala vine, de asemenea, in sprijinul persoanelor infectate cu HIV sau bolnave de SIDA.

Pentru persoanele infectate cu HIV sau bolnave de SIDA se acorda o indemnizatie in cuantum de 11,5 lei pe zi pentru adulti si 9 lei pe zi pentru copii, a conchis directorul Matolcsi.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »