In lipsa banilor, APIA elibereaza adeverinte

Magazin Salajean 12 noiembrie 2009 0

In lipsa banilor, APIA elibereaza adeverinte

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Salaj elibereaza adeverinte pentru beneficiarii Platilor Nationale Directe Complementare (PNDP) in sectorul zootehnic.

Adeverinta se elibereaza pentru cei care intentioneaza sa acceseze credite de la bancile care au incheiat cu APIA conventii pentru finantarea capitalului de lucru. Potrivit Conventiei, APIA elibereza o adeverinta prin care se confirma ca beneficiarul a depus cererea de plata pentru PNDP pentru anul 2009 si ca au fost efectuate controalele si verificarile administrative. De asemenea, adeverinta confirma numarul de animale eligibile pentru acordarea platilor, precum si faptul ca beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plata, se arata intr-un comunicat al APIA.

Potrivit directorului APIA Salaj, Alexandru Muresan, la nivelul judetului Salaj, au fost eliberate deja 100 de adeverinte pentru beneficiarii PNDP. Adeverintele au fost eliberate in urma unei cereri depuse de catre beneficiari la APIA, alaturi de o copie a buletinului, in cazul persoanelor fizice, respectiv o copie a codului unic de inregistrare si originalul imputernicirii de reprezentare, in cazul persoanelor juridice. De asemenea, beneficiarul trebuie sa prezinte un extract de cont emis de una dintre bancile care au incheiat conventii cu APIA, in situatia in care in cererea de solicitare a CNDP era mentionat un cont la o alta banca.

Bancile cu care APIA are conventii incheiate sunt CEC, BRD, BCR, Raiffeisen Bank si cu Fondul de Garantare a Creditului Rural – IFN SA. Astfel de conventii urmeaza sa fie incheiate cu Alpha Bank si Banc Post, mai arata APIA. Potrivit Conventiei, bancile vor acorda credite in lei pentru finantarea capitalului de lucru in vederea desfasurarii activitatilor curente.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »