In fiecare zi din august au disparut cate doua firme

Magazin Salajean 22 septembrie 2010 0

In fiecare zi din august au disparut cate doua firmePatronii salajeni si Registrul Comertului de pe langa Tribunalul Salaj au radiat, in primele opt luni ale acestui an, 1.648 de societati, numarul operatiunilor de acest fel fiind de peste trei ori mai mare decat in perioada corespunzatoare din 2008, potrivit statisticilor Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC). Numai in luna august, 59 de firme au disparut din peisajul economiei salajene, ceea ce inseamna ca in fiecare zi s-a semnat decesul a doi agenti economici.

In schimb, arata sursa citata, procentul suspendarilor de activitate si cel al dizolvarilor de societati au scazut cu 53 la suta, respectiv 84 la suta. In intervalul ianuarie-august 2010, au fost inregistrate 567 de suspendari, fata de 1.208 in urma cu un an. In ceea ce priveste dizolvarile voluntare, numarul acestora a ajuns, in opt luni din 2010, la doar 26, fata de cele 162 inregistrate in perioada similara din anul precedent.

Si numarul inmatricularilor de firme noi a scazut in acest an, fiind inregistrati 913 noi operatori economici, cu circa patru procente sub nivelul din 2009. In schimb, s-a mentinut la 139 numarul societatilor intrate in insolventa, in conditiile in care, in august, nicio firma salajeana nu a ajuns intr-o astfel de procedura.

La finele lunii trecute, in evidenetele ORC Salaj figurau 9.203 comercianti activi, din care 57 la suta erau persoane juridice, iar diferenta, persoane fizice autorizate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »