In februarie: Peste 200 de salajeni au devenit soferi

Magazin Salajean 4 martie 2010 0

In februarie: Peste 200 de salajeni au devenit soferiSalajenii dornici sa obtina un permis de conducere (categoria B) au deschis, in luna februarie, aproape 800 de aplicatii pe calculator, pentru proba de teorie, in doar 44 la suta din cazuri candidatii fiind declarati admisi. Din statisticile furnizate de Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Salaj, in luna februarie a acestui an, au fost examinati 799 de candidati, daca stapanesc cunostintele minime a regulilor de circulatie.

Dintre acestia, mai putin de jumatate, si anume 358 de salajeni, au fost admisi la testarea pe calculator pentru obtinerea permisului auto. La oras insa, s-au descurcat mai bine. Din cei 347 de examinati in trafic, peste 67 la suta, respectiv 234 de candidati, au fost declarati admisi, urmand a-si primi prin posta, in termen de cateva zile, permisele de conducere.

Sala ramane valabila chiar daca pici traseul

Senatorii juristi au dat, la mijlocul lunii februarie, raport de admitere propunerii legislative care prevede ca persoanele admise la proba teoretica pentru permis auto, dar respinse la cea practica, sa redea doar proba picata.

Persoana declarata respinsa la proba practica de conducere a vehiculului in traseu se poate programa fara sustinerea unui nou examen teoretic la un nou examen pentru sustinerea probei practice, dupa cel putin 30 de zile de la data la care a fost declarat respins, dar nu mai tarziu de un an de la data absolvirii cursurilor, cu conditia efectuarii in intervalul de 30 de zile a unui nou curs de pregatire practica redus la jumatate ca numar de ore de pregatire, prevede initiativa legislativa apartinand senatorilor PDL Anca Boagiu si Mircea Andrei.

Cei doi sunt de parere ca este necesar ca rezultatul examinarii la proba teoretica, finalizata prin calificativul admis sa poata ramane valabil pentru o perioada de 12 luni, iar respingerea la proba practica sa nu conditioneze repetatea celei teoretice.

In lege se prevede si ca persoana declarata admis la proba teoretica, dar care nu se prezinta la proba practica de conducere a vehiculului in traseu in termen de cel mult un an de la data absolvirii cursului este declarat respins, urmand sa efectueze un nou curs de pregatire. Comisia juridica a dat raport de admitere acestei propuneri legislative, care urmeaza sa intre pe ordinea de zi a plenului Senatului, prima camera sesizata.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »