In Dumbrava, Nemultumirile zalauanilor, rezolvate partial

Magazin Salajean 6 august 2007 0

In Dumbrava, Nemultumirile zalauanilor, rezolvate partial

Dupa ce au ascultat problemele cu care se confrunta zalauanii ce locuiesc in zona Victor Deleu (din cartierul Dumbrava), autoritatile locale au trecut la remediarea situatiilor ce au provocat disconfort. Potrivit lui Florin Branduse, inspector de specialitate la Primaria Zalau, in mare parte, nemultumirile au fost rezolvate, mai ales cele care au privit eliberarea spatiului public de autoturismele abandonate de cetateni. La o deplasare in teren, inspectorii Serviciului Corp – Control – Privatizare din cadrul Primariei Zalau au descoperit ca masinile reclamate de locuitori ca sunt parasite pe spatiul verde si pe trotuar sunt, de fapt, aduse aici in vederea reparatiilor la un atelier care functioneaza in zona. Ca urmare, firmei respective i s-a cerut stabilirea unui program cu publicul astfel incat masinile sa nu mai blocheze circulatia rutiera si pietonala din zona.

Canale desfundate

In ceea ce priveste canalele menajere de la blocurile G1 si D6, echipele Directiei Generale de Administrare a Domeniului Public au curatat caminele, urmand ca operatia sa fie reluata de cate ori va fi nevoie.

De altfel, la intalnirea pe care primarul Radu Capilnasiu a avut-o cu locuitorii din Dumbrava la inceputul lunii trecute, edilul a declarat ca modernizarea si extinderea retelelor de canalizare este unul din proiectele majore pe care le au in atentie autoritatile locale municipale.

Parcuri de joaca – abia in 2008

Cu toate ca la respectiva intalnire a fost ridicata problema spatiilor verzi si a celor de joaca, oamenii solicitand cresterea numarului lor mai ales ca Dumbrava este un cartier in care locuiesc familii cu copii, situatia nu poate fi rezolvata in timp scurt. Asta dat fiind ca reamenajarea unor astfel de parcuri presupune cheltuirea unor sume din bugetul local, sume ce trebuie prevazute in planul de investitii stabilit de autoritati la inceput de an. In aceste conditii, in Dumbrava, la fel ca si in restul zonelor orasului, vor putea fi create noi spatii verzi si de joaca abia in 2008.

De altfel, in cadrul intalnirii cu cetatenii, atat primarul Capilnasiu, cat si consilierul local Vasile Haiduc (locuitor al strazii Victor Deleu si sustinator al amenajarii de noi spatii de joaca in oras) au explicat ca se cunoaste nevoia de a mari numarul locurilor de joaca si ca se fac eforturi in acest sens, rezultatele fiind vizibile tocmai prin parculetul de pe strada Victor Deleu.

Nici problema locurilor de parcare insuficiente pentru masinile din acest cartier nu poate fi rezolvata peste noapte, pentru ca municipiul nu are multe locuri care sa poata fi amenajate in vederea gararii autovehiculelor. Autoritatile locale au asigurat, insa ca, pe masura ce sunt identificate spatii care pot fi folosite in acest sens, fara distrugerea zonelor verzi sau a trotuarelor, se actioneaza pentru amenajarea de parcari de resedinta.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »