In doar o zi: Aproximativ 600 de zalauani si-au achitat taxele si impozitele

Magazin Salajean 11 ianuarie 2011 0

In doar o zi: Aproximativ 600 de zalauani si-au achitat taxele si impozitele

Aproximativ 600 de zalauani s-au grabit, ieri, sa isi achite taxele si impozitele catre stat, ziua de 10 ianuarie fiind prima in care Serviciul Impozite si Taxe Locale din cadrul administratiei municipale si-a reluat programul cu publicul. Potrivit reprezentantilor Primariei Zalau, reluarea acestei activitati mai tarziu decat in alte orase din judet si din tara a fost cauzata de faptul ca extrasele de cont cu incasarile din data de 31 decembrie 2010 au putut fi operate dupa prelucrarea lor in Trezoreria Municipiului Zalau, iar inchiderea anului fiscal 2010 si deschiderea anului fiscal 2011 s-a putut efectua doar dupa primirea ultimelor extrase de cont de la Trezorerie.

In 2011, impozitul pe teren, mijloace de transport, cladiri ramane la nivelul celui de anului trecut si a anului 2009. Tinand cont de situatia dificila pentru cetateni si firme, am propus, si Consiliul Local a aprobat ca valorile pentru anul 2011 sa fie la nivelul minim, din cele prevazute de Guvern. Putem spune ca, in municipiul Zalau, nivelul impozitelor ramane similar celui de anul trecut, cu modificarile aduse prin Ordonanta de Guvern din iulie 2010. Bonificatia pe care o acordam persoanelor fizice si juridice, pentru plata cu anticipatie, pana in 31 martie, a impozitului pe teren, cladiri si mijloace de transport este de 10 la suta, a declarat Radu Capilnasiu, primarul municipiului Zalau.

Prin HCL 300/decembrie 2010 au fost aprobate impozitele si taxele locale pentru anul 2011, tarifele si chiriile pentru administrarea bunurilor ce apartin domeniului public si privat al municipiului Zalau. Pentru neplata la termen a datoriilor catre bugetul local se aplica penalitati de 2 la suta/luna sau fractiune de luna.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »