In doar o saptamana, Peste 70 de pietoni au fost amendati de politisti

Magazin Salajean 22 iunie 2009 0

In actiunile desfasurate pentru prevenirea si combaterea accidentelor rutiere, in perioada 12-18 iunie, agentii de Politie Rutiera din judetul Salaj au constatat opt fapte de natura penala si 557 de fapte contraventionale sanctionate cu amenzi in valoare totala de 77.000 de lei. Din cele din urma mentionate, 77 au fost aplicate pietonilor care au traversat ori s-au deplasat neregulamentar pe drumul public. In ultima perioada, tot mai multe persoane se angajeaza in traversari nepermise pe drumul public, mai ales in zonele Astralis, Galeriile Meses si in zona Perla. Cert este ca indisciplina pietonala face victime. Multi pietonii traverseaza prin loc nepermis fara sa tina cont de viteza cu care masina se indreapta spre ei, daca pot ajunge in siguranta de cealalta parte a drumului, a declarat Nadia Serban, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj.

Insa, ca de fiecare data, majoritatea sanctiunilor au fost aplicate con-ducatorilor auto, care reprezinta si cea mai numeroasa categorie de participanti la trafic. Astfel, din cei 459 de soferi amendati, 163 au condus autovehicule cu viteza peste limita legala, 12 au oprit ori au stationat autovehiculul in locuri interzise, iar un numar de 47 de conducatori auto, pe langa amenda primita, au ramas si fara permisul de conducere. Dupa cum ne-a prezentat Nadia Serban, 11 soferi au ramas fara permis pentru pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, cinci – pentru conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice grave, alti 11 – pentru depasirea vitezei legale cu peste 50 de km/h, 18 – pentru nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului electric, neacordarea prioritatii pietonilor sau autovehiculelor, efectuarea manevrei de depasire neregulamentara ori ca urmare a circulatiei pe contrasens si doi – pentru neanuntarea si/sau neprezentarea la unitatea de politie competenta, in termen de 24 de ore de la implicarea intr-un accident de circulatie in urma caruia a rezultat numai avarierea vehiculului. In aceeasi perioada au fost retinute si 16 certificate de inmatriculare pentru conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, inspectie tehnica periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto.

Din pacate, in perioada analizata, pe raza judetului Salaj s-au inregistrat patru accidente de circulatie grave soldate cu un mort, patru raniti grav si doi raniti usor, precum si sapte accidente usoare soldate cu ranirea usoara a noua persoane. De la inceputul anului in curs si pana in prezent, la nivelul judetului au fost inregistrate 76 de accidente grave soldate cu sase morti si 88 de raniti grav, in crestere fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand au fost inregistrate 67 de accidente grave, soldate cu 11 morti si 78 de raniti grav.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »