In doar cinci zile: Peste 500 de cereri pentru bilete de tratament

Magazin Salajean 9 februarie 2010 0

In doar cinci zile: Peste 500 de cereri pentru bilete de tratament

Peste 500 de cereri au fost depuse in doar cinci zile, la Casa Judeteana de Pensii (CJP) Salaj, pentru biletele de tratament pentru anul in curs in statiunile balneoclimaterice din tara. Din acest an nu se mai tine cont de data inregistrarii cererii, astfel incat pensionarii nu mai trebuie sa se grabeasca, sa stea, cu noaptea-n cap, la cozi interminabile, ca sa-si depuna documentele.

Potrivit purtatorului de cuvant al CJP Salaj, Olimpia Muresan, din data de 2 februarie, de cand s-a dat startul la preluarea cererilor, si pana ieri, in jurul amiezii, au fost inregistrate 536 de solicitari pentru un sejur in statiunile balneare din tara. Conform noilor modalitati de acordare a biletelor de tratament, fiecare solicitant primeste un punctaj in functie de mai multe criterii: numarul biletelor de care a beneficiat anii trecuti, tipul pensiei si cunatumul pensiei. Biletele de tratament vor fi distribuite in ordinea descrescatoare a numarului de puncte pentru fiecare persoana.

Pentru obtinerea biletului de tratament, salajenii trebuie sa depuna o cerere tip, insotita de o copie dupa actul de identitate si de o trimitere medicala pe care sa se mentioneze trei statiuni, cu cel putin 45 de zile inainte de sejur. Noul model de cerere se poate lua de la sediul unitatii sau de pe site-ul Casei Nationale de Pensii si Alte de Asigurari Sociale. Cererile pot fi expediate impreuna cu cuponul de pensie si adeverinta medicala, si prin intermediul postei.

Numarul de bilete alocate judetului Salaj pentru anul 2010 si statiunile in care vor fi acordate acestea nu se cunosc inca, deoarece, in lipsa unui buget aprobat, Casa de Pensii nu a putut face licitatiile. Din numarul total de bilete de tratament, 80 la suta sunt destinate pensionarilor si 20 la suta pentru asigurati. Anul trecut, au fost repartizate in Salaj aproximativ 3.000 de bilete de tratament, iar pentru anul acesta se preconizeaza a fi si mai putine, in conditiile in care, numarul total al potentialilor beneficiari este de circa 30.000 de persoane.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »