În cursa pentru “Oraşul Reciclării”, Zalăul a strâns 240 tone de deşeuri

Andreea Vilcovschi 27 februarie 2013 0
În cursa pentru “Oraşul Reciclării”, Zalăul a strâns 240 tone de deşeuri

Competiţia “Oraşul Reciclării” se va încheia mâine. Asta înseamnă că zălăuanii mai au la dispoziţie o singură zi pentru a pune umărul colectarea unei cantităţi cât mai mari de deşeuri reciclabile, astfel încât municipiul să cucerească nu doar titlul de “Oraşul reciclării”, ci şi marele premiu pus la bătaie.
Potrivit ultimelor raportări, la nivelul Zalăului au fost colectate, din septembrie până în decembrie,
aproape 240 de tone de deşeuri reciclabile. “Raportările făcute de AVE Sălaj Ecoserv arată că în luna septembrie 2012, s-au strâns 29.450 de kilograme de deşeuri şi ambalaje colectate selectiv, în octombrie, 80.120 de kilograme, în noiembrie, 93.317 kilograme, iar în decembrie, 35.809 kilograme”, ne-a declarat Manuela Ghiuruţan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Zalău.
Municipiul Zalău luptă împotriva a 25 de reşedinţe de judeţ în competiţia amintită, lansată de către Eco-Rom Ambalaje, în luna septembrie, în parteneriat cu Asociaţia Municipiilor din România şi Institutul de Politici Publice. Acţiunea, care se va încheia în 28 februarie 2013, vrea să stimuleze interesul primăriilor pentru colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje.
Titlul de “Oraşul Reciclării”şi marele premiu – o zonă de picnic complet amenajată – revine localităţii care va colecta selectiv cea mai mare cantitate de deşeuri din ambalaje şi care va avea un sistem de colectare selectivă de calitate, respectiv pubele de colectare accesibilă populaţiei, cu un aspect curat şi îngrijit, şi deşeuri de ambalaje depuse separat corect.
Principalul criteriu de selecţie a primăriei câştigătoare vizează cantităţile colectate la finalul competiţiei, raportate la numărul de locuitori.
Dacă reşedinţa de judeţ va ieşi învingătoare, zona de picnic, în valoare de aproximativ 15.000 de euro, va fi amenajată în poieniţa dinspre Aghireş, loc în care zălăuanii obişnuiesc să iasă la iarbă verde. Spaţiul pentru picnic ar urma să fie implementat în primul trimestru al anului viitor şi va fi unul inedit, realizat în totalitate din module de paleţi din lemn: locurile de relaxare, mesele, suporturile pentru biciclete, grătarele, ecranul de proiectat filme, zone de iluminat, toate elementele se încadrează perfect în cadrul natural, fiind, totodată, extrem de practice pentru activităţile de recreare în aer liber.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »