In curand, radarele invizibile vor ajunge in Salaj

Magazin Salajean 3 martie 2010 0

In curand, radarele invizibile vor ajunge in Salaj

Traditionalul blit al farurilor, desi ilegal, ramane singura metoda prin care vitezomanii vor putea detecta noile radare amplasate pe masinile de politie din Salaj. Politistii spun ca noile aparate radar nu pot fi depistate in timp util de detectoarele care exista in Romania, decat foarte tarziu, fiind inutila orice tentativa de franare.

Noile aparate radar amplasate pe autospecialele marca Dacia Logan, ce vor fi distribuite Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj, sunt mult mai destepte decat cele folosite in prezent pentru depistarea vitezomanilor ce strabat drumurile Salajului. Acestea au capacitatea de a supraveghea traficul rutier si de masurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor. Asta insa nu e tot! Politistii observa pe monitor si vitezele cu care se deplaseaza masinile care vin din spate.

Un singur aparat radar asigura aproximativ 30 de ore de inregistrare continua, avand un suport memorie stocare date hard disk amovibil cu o capacitate de 80 Gb. Potrivit unui comunicat de presa a IPJ Salaj, aparatele functioneaza in sistem Stand By, adica inregistreaza audio-video fara a emite unda radar catre autovehiculele vizate. Radarul porneste automat inregistrarea audio-video atunci cand detecteaza un autovehicul care circula cu o viteza mai mare decat limita maxima selectata de operator.

Inregistreaza automat audio-video imaginile captate in intervalul de 30 de secunde inainte de pornirea efectiva a inregistrarii de catre operator si 60 de secunde dupa ce operatorul a oprit inregistrarea si permite inregistrarea imaginilor simultan cu functia de redare a inregistrarilor efectuate anterior. Antena radar si camera video constituie corp comun cu ajutorul unui dispozitiv special.

Evenimentele pot fi marcate manual sau automat prin introducerea pe inregistrare a unui semn digital de tip bookmark (semn de carte). Sistemul poate fi detectat de catre detectoarele radar, insa modul de functionare a sistemului nu ofera conducatorului autovehiculului timpul practic necesar pentru reducerea instanta a vitezei de deplasare (receptionarea semnalului detectorului si timpul de reactie al soferului depasesc timpul cat sistemul radar inregistreaza si marcheaza viteza excesiva), se arata in comunicatul de presa.

Din informatiile furnizate de Politia Rutiera Salaj, masinile dotate cu noile aparate radar nedetectabile vor sosi in judetul nostru abia la finele lunii martie, desi in alte judete din tara acestea au fost puse deja in functiune. De la 1 martie, Politia Romana are 450 de Loganuri break noi dotate cu cele mai performante aparate de radar care nu pot fi detectate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »