In continuare: Salajenii se lupta cu isteria gripei porcine

Magazin Salajean 3 februarie 2010 0

In continuare: Salajenii se lupta cu isteria gripei porcineIsteria gripei cu virusul A/H1N1 pandemic pare ca a fost inghetata de frigul din ultimele zile. Atat la nivel local, cat si la nivel central, numarul cazurilor de imbolnavire este tot mai mic insa panica populatiei nu a disparut deocamdata.

Riscurile raman valabile

In judetul Salaj, totalul persoanelor care au fost confirmate cu gripa noua de la inceputul aparitiei pandemiei pana in prezent se ridica la doar 7, inregistrandu-se totodata si un deces. Cu toate acestea, autoritatile sanitare locale recomanda salajenilor sa aiba grija, in continuare, de sanatatea lor, in aceasta perioada a anului, riscul de aparitie a virozelor si a altor afectiuni respiratorii fiind destul de ridicat.

De altfel, ultima situatie raportata la Directia de Sanatate Publica Salaj cu privire la numarul diganosticarilor cu infectii acute ale cailor respiratorii superioare, pneumonii si bronhopneumonii, indica o scadere a acestora. Totusi, medicii avertizeaza ca netratarea la timp a afectiunilor de acest gen poate duce la complicatii si chiar la deces.

Populatia este sfatuita sa adopte o tinuta vestimentara adecvata, sa aiba o alimentatie corespunzatoare si, mai ales, la primele semne de boala sa se prezinte la medicul de familie pentru a urma tratamentul indicat de acesta.

Mai bine mai tarziu decat niciodata

Desi nu se mai inregistreaza acelasi aflux crescut de vaccinari impotriva gripei pandemice, salajenii continua sa se prezinte la cabinete pentru a se imuniza, respectand proverbul

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »