În Castrul de la Porolissum vor paşte oile

Andreea Vilcovschi 23 aprilie 2013 1
În Castrul de la Porolissum vor paşte oile

Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj îşi propune să atragă la buget cel puţin 15.000 de lei, prin închirierea, prin licitaţie publică, a un teren de 50 de hectare, din zona Castrului Roman Porolissum. Autorităţile judeţene deţin, în zona respectivă, 200 de hectare, din care şi-au propus să dea în chirie un sfert, ne-au declarat reprezentanţii CJ Sălaj. Aceştia dau asigurări că deşi oile vor paşte în acea zonă, situl arheologic nu va fi afectat.
„Acest teren a fost dat în administrarea Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, până la data de 31 august 2009, dată la care prin Hotărârea Consiliului Judeţean nr. 120/2009, dreptul de administrare a fost retras, în prezent fiind exercitat de către Consiliul Judeţean Sălaj”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre privind închirierea terenului situat în comuna Mirşid.
Prin scoaterea la licitaţiei a respectivei parcele, autorităţile urmăresc să atragă venituri suplimentare la bugetul judeţului, în condiţiile în care cei care vor fi declaraţi câştigători pot folosi terenul pentru păşunatul animalelor. Preţul de pornire al licitaţiei este de 300 de lei/ha/an.
CJ Sălaj a încercat şi anul trecut să încaseze venituri din închirierea unei suprafeţe de 90 de hectare în zona Castrului, însă proprietarul de animale care a câştigat licitaţia nu s-a mai prezentat la semnarea contractului.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. nae 23 aprilie 2013 at 09:33 - Reply

    cum sa mai plateasca cineva cand cei din zona pasuneaza deja gratis cu oile si nu mai ramane iarba

Lasa un Raspuns »