In atentia agricultorilor

Magazin Salajean 17 ianuarie 2007 0

Timpul deosebit de cald din lunile decembrie si ianuarie pot aduce pagube serioase culturilor agricole. Aceste pagube se pot inregistra atat in pomicultura, cat si la cerealele semanate in toamna, prin iesirea acestora din faza de rezistenta si reluarea vegetatiei, fapt ce le face foarte sensibile la eventualele geruri care vor veni ulterior. La cerealele de toamna, pericolul este mult mai mare acolo unde fertilizarea, la infiintarea culturii, a fost deficitara si unde plantele au intrat in iarna cu substante de rezerva in cantitati scazute.

Conditiile de clima deosebite din aceasta iarna pot aduce modificari si in biologia unor daunatori, putand duce la declansarea mai timpurie a atacului acestora.

Desi, pana la aceasta data, specialistii de la Unitatea Fitosanitara, prin deplasarile in teren, nu au constatat probleme deosebite, atragem atentia ca amplitudinea mare de temperatura de la zi la noapte poate provoca daune culturilor de toamna si in livezi, in special la cais si piersic.

Iata cateva motive foarte serioase pentru supravegherea cu multa atentie a culturilor agricole si a livezilor si anuntarea de urgenta a organelor de specialitate, in caz de situatii deosebite, pentru a stabili de comun acord masurile care se impun pentru diminuarea piederilor.

UNITATEA FITOSANITARA,

Dir. ex. ing. A. ISTOAN

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »