În 2014, pompierii sălăjeni au avut în medie şapte intervenţii pe zi

 

An plin de intervenţii pentru pompierii şi angajaţii SMURD din Sălaj. În anul 2014, aceştia au acţionat în peste 2.600 de cazuri, ceea ce înseamnă o medie de peste şapte de intervenţii pe zi. Cele mai multe solicitări au impus deplasarea echipajelor Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare pentru acordarea primului ajutor de urgenţă, urmate apoi de intervenţiile la incendii. Au fost salvate un număr de zece persoane şi bunuri materiale în valoare de aproximativ 11,2 milioane de lei.
Comparativ cu anul precedent, s-a observat o creştere cu aproximativ 16 la sută a situaţiilor de urgenţă produse în anul 2014, susţin reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” Sălaj. Potrivit raportului de evaluare a activităţii instituţiei în 2014, în zona de competenţă a Inspectoratului au avut loc un număr de 2.656 de situaţii de urgenţă din care: la 2. 591 au intervenit serviciile profesioniste, la 42 au intervenit serviciile profesioniste, împreună cu cele voluntare şi private, la 15 au intervenit serviciile voluntare, la patru au intervenit serviciile private, iar la patru – personalul de la locul de muncă sau alte persoane. „Menţionăm că au fost înregistrate 30 de situaţii în care forţele s-au deplasat la intervenţie, dar nu au intervenit, în 30 de cazuri, echipajele au fost întoarse din drum şi un număr de 45 s-au dovedit a fi alarme false”, a precizat sursa citată. Astfel, evenimentele la care s-a intervenit efectiv au fost în număr de 2.551, din care: Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare – 2. 083, incendii – 157, incendii de vegetaţie – 51, asistenţa persoanelor – 72, protecţia mediului – 26, salvări animale – opt, alte intervenţii – 154.

Zeci de elemente de muniţie neexplodată, depistate în ultimul an
În ceea ce priveşte activitatea echipei pirotehnice, în ultimul an, aceasta a participat la 33 intervenţii de cercetare, identificare, transport şi depozitare a elementelor de muniţie rămasă neexplodată. S-au executat două distrugeri pentru 134 elemente de muniţie la poligonul Crasna. Pe timpul intervenţiilor şi acţiunilor de pregătire, serviciile de urgenţă profesioniste au cooperat eficient cu toate celelalte structuri cu atribuţii în domeniu – jandarmeria, poliţia, unităţi ale Ministerului Apărării Naţionale, Serviciul de Transmisiuni Speciale, Serviciul Român de Informaţii, îndeosebi la nivel local.

Leave a Comment