In 2011: Peste 200 de salajeni au solicitat pensionarea anticipata

Magazin Salajean 9 septembrie 2011 0

In 2011: Peste 200 de salajeni au solicitat pensionarea anticipata

Un numar de 217 salajeni au depus cereri, de la inceputul anului si pana in prezent, la Casa Judeteana de Pensii Salaj, in vederea pensionarii anticipate, majoritatea solicitantilor urmarind pensionarea anticipata partiala.

Directorul adjunct al Casei Judetene de Pensii Salaj, Florian But, ne-a declarat ca din acesti solicitanti, 11 si-au retras ulterior dosarele, din diferite motive. „Deocamdata, s-a reusit solutionarea a 174 din totalul de dosare inregistrate: 159 de dosare au fost aprobate, iar 15 au fost respinse, intrucat nu au intrunit criteriile impuse de legislatia in vigoare. Alte 32 de dosare sunt in curs de solutionare”, a declarat Florian But.

Pentru a solicita pensionarea anticipata, asiguratii trebuie sa fi depasit stagiul complet de cotizare in sistem cu cel putin zece ani. Dosarele pentru acordarea pensiei sus amintite trebuie depuse de catre solicitanti cu 30 de zile inainte de indeplinirea conditiilor de pensionare, dreptul la pensia anticipata acordandu-se cu cel mult cinci ani inainte de implinirea varstei standard de pensionare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »