In 2011: Doar patru salajeni s-au tratat in strainatate folosind formularul E112

Magazin Salajean 17 ianuarie 2012 0

In 2011: Doar patru salajeni s-au tratat in strainatate folosind formularul E112Cu toate ca Ministerul Sanatatii a modificat, anul trecut, legislatia privind tratamentul in strainatate al bolnavilor care prezinta afectiuni deosebit de grave si care nu pot fi tratate in tara, astfel incat procedurile sa fie simplificate, doar patru salajeni au beneficiat in 2011 de Programul de tratament in strainatate. Din cele patru persoane, trei au fost copii.

Romanii cu afectiuni deosebit de grave, pentru care sistemul de sanatate romanesc nu ofera solutii, se pot trata peste granita in baza Programului national de tratamente in strainatate completand formularul european E112.

In Salaj, insa, in intreg anul trecut, au existat doar patru cazuri in care pacientii au solicitat Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Salaj includerea in programul respectiv, pentru a putea beneficia de tratament in alte state membre ale UE.

Presedintele CJAS Salaj, Claudiu Barsan, ne-a declarat ca pentru toti cei patru pacienti, formularul E112 a fost completat in prima jumatate a anului in curs, in trei dintre cazuri fiind vorba de copii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »