In 2010: Zeci de cetateni straini, prinsi ca stau ilegal in Salaj

Magazin Salajean 24 ianuarie 2011 0

In 2010: Zeci de cetateni straini, prinsi ca stau ilegal in Salaj

Aproximativ 35 de cetateni straini depistati ca stau ilegal in Salaj si alti 27 aflati la munca la societatile comerciale din judetul Salaj, fara acte legale, au fost identificati, in cursul anului 2010, de catre lucratorii din cadrul Biroului pentru Imigrari Salaj. Acestia au fost retinuti si ulterior deportati in tarile din care provin.

Potrivit unui comunicat de presa al Biroului pentru Imigrari Salaj, in anul 2010, in urma activitatilor specifice, au fost depistate pe raza judetului cateva zeci de persoane de cetatenie straina aflate in situatii ilegale. Impotriva acestora au fost luate urmatoarele masuri legale: 33 au fost deportati in urma deciziilor de returnare de pe teritoriul Romaniei, in timp ce doua persoane au fost returnate sub escorta in tarile natale. Tot in cursul anului trecut, lucratorii Biroului de Imigrari Salaj au depistat 27 de cetateni straini care desfasurau activitati lucrative fara a poseda autorizatii de munca sau permise de sedere in acelasi scop, se arata intr-un comunicat de presa.

In schimb, in cursul anului trecut, Biroul pentru Imigrari Salaj a inregistrat 230 de solicitari de eliberare a unor documente pentru reglementarea dreptului de sedere temporara/permanenta a cetatenilor straini si cetatenilor europeni aflati pe raza judetului. Totodata, pe linia admisiei in tara au fost inregistrate 18 invitatii in scop de vizita formulate de persoane fizice pentru straini din state cu potential migrator, dintre care 14 au fost avizate pozitiv, iar patru au fost respinse. Majoritatea cetatenilor straini invitati provin din Nigeria – opt persoane, Egipt – trei, Belarus si Iordania – doua persoane si cate unul din tarile Filipine, Indonezia si Turcia.

De asemenea, au fost aprobate un numar total de sapte autorizatii de munca pentru straini din state terte, la solicitarea unor angajatori (societati comerciale) cu sediul in judetul Salaj. In baza autorizatiilor de munca emise, strainii au obtinut vize de lunga sedere in scop de angajare in munca de la ambasadele/consulatele Romaniei din strainatate si au intrat in Romania solicitand eliberarea permiselor de sedere in scop de munca.

Pentru informatii privind activitatea Oficiului Roman pentru Imigrari, documentatia necesara prelungirii dreptului de sedere, tipuri de formulare si alte acte specifice, cei interesati pot accesa site-ul oficial institutiei http://ori.mai.gov.ro/. Pe raza judetului Salaj, strainii se pot adresa Biroului pentru Imigrari Salaj, la numarul de telefon 0260-661285, interior 20298 si fax: 0260-612422.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »