In 2010: Fara bani pentru culturile energetice

Magazin Salajean 24 februarie 2010 0

In 2010: Fara bani pentru culturile energeticeFermierii care s-au orientat pe culturi energetice nu vor mai primi, incepand din acest an, sprijinul comunitar pentru culturile energetice, in cadrul masurilor schemelor de plati pe suprafata.

Comisia Europeana a luat decizia de a renunta la acordarea acestui ajutor banesc in 2009, intrucat obiectivul pentru care a fost introdus acest sprijin, respectiv cresterea suprafetelor cultivate cu plante de acest tip, a fost atins mai repede decat se preconizase anterior.

Sprijinul pentru culturile energetice s-a acordat pana in anul 2009 inclusiv, tuturor fermierilor din statele membre care au incheiat contracte cu producatorii de biocarburanti, colectori sau prim-procesatori si au preluat cantitatile contractate in vederea obtinerii de energii alternative. La nivelul UE, plata maxima a fost stabilita la 45 euro/hectar in limita unui plafon maxim de 2.000.000 de hectare.

Fermierii romani primesc in prezent banii aferenti anului trecut, suprafata determinata fiind de circa 70.000 de hectare, valoarea totala a sprijinului financiar fiind de aproximativ 3.1 milioane de euro.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »