Impozitul majorat pe clădiri şi cel pe maşini vor fi eliminate

Magazin Salajean 16 iunie 2011 0

Impozitul majorat pe clădiri şi cel pe maşini vor fi eliminate

Impozitul dublat pe maşinile cu un motor de peste doi litri şi cel majorat plătit de proprietarii cu mai multe clădiri vor fi eliminate.

Impozitul majorat pentru persoanele care deţin mai multe clădiri, între 65 la sută pentru prima clădire în afara celei de domiciliu şi 300 la sută pentru a treia, va dispărea la 31 decembrie 2011, arată Legea 88/2011, publicată recent în Monitorul Oficial.

Această majorare a fost introdusă de la 1 iulie 2010, printr-o Ordonanţă de Urgenţă. Potrivit acesteia, persoanele fizice care au în proprietate două sau mai multe clădiri datorează un impozit pe clădiri majorat cu 65 la sută – pentru prima clădire, în afara celei de la adresa de domiciliu, 150 la sută – pentru a doua clădire, în afara celei de la adresa de domiciliu şi 300 la sută – pentru a treia clădire şi următoarele, în afara celei de la adresa de domiciliu.

La fel se va întâmpla şi cu suprataxa locală pe maşini introdus la 1 iulie 2010 care a dublat practic suma plătită autorităţilor locale pentru deţinerea unei maşini cu un motor de peste 2.000 de centimetri cubi. Ambele impozite au fost introduse în vara anului trecut şi au fost denumite de Guvern drept taxe de solidaritate. Avem din nou o OUG care a adus cheltuieli suplimentare în primării, prin necesitatea achiziţionării de softuri, calculatoare, pentru crearea bazei de date. Toate acestea, astăzi, îşi pierd sensul şi arată că Ordonanţa a fost anulată de Parlament; deci, o nouă ordonanţă făcută pe genunchi este de părere Radu Căpîlnaşiu, primarul municipiului Zalău.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »