Impozitele pentru mai multe case si masini puternice, mentinute si in 2011

Magazin Salajean 9 iulie 2010 0

Impozitele pentru mai multe case si masini puternice, mentinute si in 2011Impozitele pentru proprietarii de mai multe case si pentru autoturisme cu o capacitate cilindrica peste 2.000 de centimetri cubi, majorate substantial incepand cu 1 iulie 2010, vor fi mentinute la acest nivel ridicat si pe parcursul anului 2011

Intentia Guvernului de a mentine impozitele pentru mai multe locuinte detinute in proprietate si masini cu o capacitate cilindrica de peste 2.000 de centimetri cubi (cmc) la un nivel ridicat si in 2011 este prezentata in actul normativ prin care Executivul a majorat aceste taxe. Documentul releva in mod clar ca aceste impozite vor fi mentinute la un nivel majorat atat in 2010, cat si in 2011, incluzand si estimarile de incasari aferente.

Impozitul pe cladiri va fi datorat indiferent de destinatia acesteia, conform actului aprobat de Executiv. Pana in prezent, statul aplica un impozit majorat daca o persoana fizica are in proprietate doua sau mai multe cladiri utilizate ca locuinta, dar care nu sunt inchiriate unei alte persoane. Majorarea impozitului pe cladiri datorat de persoanele fizice care au in proprietate mai multe cladiri in afara celei de domiciliu, precum si a impozitului pe mijloacele de transport cu o capacitate cilindrica mare este justificata de Guvern prin faptul ca masurile adoptate pana in prezent s-au dovedit insuficiente pentru mentinerea deficitului bugetar si indeplinirea obligatiilor asumate de Romania cu organismele internationale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »