Impozite mai mici pentru reabilitarea termica a locuintei

Magazin Salajean 17 ianuarie 2012 0

Impozite mai mici pentru reabilitarea termica a locuinteiZalauanii care vor face dovada izolarii termice a locuintelor vor beneficia de scutirea sau reducerea impozitului pe cladiri. Potrivit primarului Radu Capilnasiu, de aceasta facilitate se poate beneficia dupa data de 1 ianuarie 2012, in functie de ordinea solicitarilor depuse la finalizarea receptiei lucrarilor.

De anul viitor, se pot obtine scutiri sau reduceri pentru impozitul pe cladiri ca urmare a executarii lucrarilor de eficienta energetica. La receptie, trebuie facuta dovada ca s-au respectat toate elementele tehnice prevazute, cum ar fi placarea cu polistiren, cat si inlocuirea tamplariei. Scutirile sau reducerile la impozit se acorda pe o perioada de sapte ani, a mentionat prim-edilul Zalaului.

Radu Capilnasiu a aratat ca, la nivel local, urmeaza a fi elaborat un regulament in baza caruia va fi stabilit numarul de autorizatii care se vor acorda pentru cei care vor fi scutiti de impozit, a celor care vor avea o reducere de 75 la suta sau de 50 la suta din valoarea acestuia. Municipalitatea inca nu a facut calculul vizand impactul asupra bugetului local in cazul acestor scutiri de impozit.

Zalauanii interesati de aceste facilitati au nevoie de autorizatia pentru executarea lucrarilor, de certificatul de performanta energetica si de procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor prin care se constata realizarea masurilor de interventie recomandate de auditorul energetic (in Salaj sunt acreditati cinci astfel de auditori).

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »