Impotriva hotilor din locuinte, la Hida

Magazin Salajean 14 iunie 2010 0

Impotriva hotilor din locuinte, la Hida

Locuitorii comunei Hida sunt tinta politistilor salajeni in cadrul proiectului Cresterea gradului de siguranta al populatiei din comuna Hida, ce se deruleaza in perioada mai-iulie anul curent. Mai precis, politistii din cadrul Biroului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii si cei ai Postului de Politie Hida organizeaza in cadrul acestui proiect activitati de informare a cetatenilor cu privire la unele masuri elementare de prevenire a furturilor din locuinte, ce trebuie cunoscute in vederea diminuarii riscului victimal. In timpul activitatii desfasurate saptamana trecuta, pe raza comunei, politistii au distribuit si 200 de fluturasi si le-au comunicat oamenilor cateva masuri utile pentru prevenirea furturilor din locuinte.

Acest proiect vine in sprijinul locuitorilor de la sate, mai ales ca in aceasta perioada gospodarii sunt deseori plecati de acasa, fiind ocupati cu lucrul pe ogoare. Astfel ca politistii recomanda ca la plecarea in concediu, cetatenii sa inchida usile si ferestrele si sa nu lase cheile de la casa in locuri vizibile, usor de gasit. Acestia sunt sfatuiti sa nu pastreze sume mari de bani in casa, totodata sa nu primeasca in casa persoane necunoscute care vand, cumpara sau fac schimb de produse. Aceleasi indicatii sunt valabile si pentru persoanele straine venite pentru incasarea unor chitante, de la diferite societati de utilitati.

Totodata, politistii recomanda satenilor sa nu lase matura in usa, cum se obisnuiste, acesta fiind un semn clar nu doar pentru oamenii de buna credinta, ci si pentru hoti ca nu este nimeni acasa. Cetatenii sunt rugati ca, la sesizarea unei spargeri, sa anunte de indata Politia. Indiferenta nu face decat sa ingreuneze prinderea hotilor si ii incurajeaza pe acestia sa mai comita astfel de fapte.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »