IMM-urile salajene si fondurile structurale

Magazin Salajean 3 martie 2008 0

Prefectul judetului Salaj, Andrei Todea, a deschis miercuri lucrarile Sesiunii de informare si promovare a Programului Operational Sectorial (POS) Cresterea competitivitatii economice, desfasurat la initiativa Institutiei Prefectului Judetului Salaj, in colaborare cu Camera de Comert si Industrie. Sesiunea de informare s-a adresat IMM-urilor salajene, la lucrari participand si reprezentanti ai Ministerului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale, precum si cei ai Oficiului Teritorial pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie Cluj. Cu aceasta ocazie, prefectul Andrei Todea a subliniat ca POS – Competitivitate reprezinta principalul instrument pentru indeplinirea primei axe prioritare a Planului National de Dezvoltare 2007 – 2013 (Cresterea competitivitatii economice si dezvoltarea unei economii bazate pe cunoastere). Trebuie sa constientizam importanta intreprinderilor mici si mijlocii in crearea de noi locuri de munca si in stimularea cresterii economice regionale si locale. Motiv pentru care este extrem de important sa actionam astfel incat, la nivelul judetului, sa avem cat mai multi beneficiari ai fondurilor structurale in randul intreprinzatorilor salajeni, a declarat prefectul de Salaj.

POS – Cresterea Competitivitatii Economice are patru axe prioritare, iar alocarea financiara orientativa pentru anul 2008 este de 25,67 milioane de euro. Ghidul solicitantului Sprijin financiar, cu valoarea cuprinsa intre 250.001 si 1.500.000 de euro – acordat pentru investitii in Intreprinderi Mici si Mijlocii este in curs de aprobare, iar printre activitatile eligibile se numara: crearea unei noi unitati de productie, extinderea unei unitati existente pentru cresterea capacitatii de productie, diversificarea productiei unei unitati existente prin lansarea de noi produse, modernizarea intreprinderii, achizitionarea de bunuri intangibile, consultanta si training specializat.

Urmatoarea campanie de informare organizata de Institutia Prefectului se va desfasura in 4 martie si va avea ca tema Ordonanta 7/2006 privind dezvoltarea infrastructurii in mediul rural.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »