Ilie Gorgan a fost reales preşedinte la SLP Sălaj

Mihaela Oprea 20 iulie 2012 1
Ilie Gorgan a fost reales preşedinte la SLP Sălaj

Conducerea Sindicatului Liber al Pensionarilor (SLP) din Sălaj a organizat şi desfăşurat, vineri, 20 iulie, conferinţa judeţeană a acestei organizaţii. În cadrul întâlnirii, liderii sindicali din teritoriu au prezentat raportul de sinteză privind activitatea desfăşurată de conducerea instituţiei, programul de măsuri, respectiv obiectivele pentru următoarea perioadă şi informaţii cu privire la execuţia bugetară pentru anul trecut şi anul în curs. De asemenea, la şedinţă a avut loc şi alegerea preşedintelui membrilor sindicali la nivelul judeţului.
La conferinţă au participat liderul SLP Sălaj, Ilie Gorgan, preşedintele Uniunii Generale a Sindicatelor din România, Marin Iancu, prefectul judeţului, Filonaş Chiş, primarul Zalăului, Radu Căpîlnaşiu, preşedintele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Zalău, Ioan Ivaşcău, precum şi peste 100 de membri ai sindicatului, printre care preşedinţi şi secretari de filiale.
Întrunirea a început cu prezentarea alocuţiunilor de către liberii sindicali şi autorităţile judeţene, după care s-au prezentat punctele de pe ordinea de zi. Primul subiect abordat a fost raportul-sinteză privind activitatea desfăşurată de organizaţia sindicală sălăjeană. “În ultimele luni, am desfăşurat activităţi de revendicare, pentru promovarea intereselor şi drepturilor legitime ale pensionarilor, pentru munca de-o viaţă în folosul acestei ţări. Printre acestea, amintesc de solicitările pentru menţinerea valorii puctului de pensie la 45 la sută din valoarea salariului mediu brut pe economie şi eliminarea celor 5,5 la sută pentru contribuţiile la sănătate. Am solicitat menţinerea valorii pensiilor şi neinpozarea acestora. Am asistat la întâlniri cu autorităţile locale şi judeţene unde s-au ridicat probleme ce vizează viaţa şi sănătatea pensionarilor, primind răspuns la solicitări”, a declarat, în cadrul conferinţei, Ilie Gorgan.
Unul dintre punctele pe ordinea de zi a fost alegerea preşedintelui SLP Sălaj pentru următorul mandat de 4 ani. Pentru această funcţie s-a prezentat un singur candidat, şi anume actualul preşedinte Ilie Gorgan, care a fost ales în funcţie cu unanimitate de voturi.
De asemenea, au fost prezentate la şedinţă obiectivele sindicatului pentru următoarea perioadă. Mai precis, este vorba de intensificarea activităţii pentru soluţionarea revendicărilor stabilite în domeniul pensiilor, asigurărilor de sănătate şi tratament balnear; dezvoltarea activităţilor cultural-recreative, îmbunătăţirea comunicării şi a relaţiilor cu mass-media; continuarea activităţilor de consolidare a filialelor sindicatului, creşterea numerică a acestora şi membrilor sindicatului, precum şi îmbunătăţirea în domeniul financiar-bugetar.
În prezent, în judeţ există 34 de filiale ale sindicatului cu aproximativ 19.000 de membri pensionari din toate sistemele de pensii. Numărul membrilor este în scădere, cu toate că în ultimele luni au fost primiţi în sindicat aproximativ 1.500 de noi membri. Din păcate, aproximativ 2.000 au fost scoşi din evidenţă pentru că au decedat.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. marius 21 iulie 2012 at 08:55 - Reply

    Atmosfera “tovaraseasca”,lipseste doar poza “toasu’lui” de pe fundal.Consensul sa traiasca si “Victoria in alegeri”.

Lasa un Raspuns »