Ii doare-n cot de soseaua de centura a Zalaului

Magazin Salajean 15 noiembrie 2007 0

Ii doare-n cot de soseaua de centura a Zalaului

Cu toate ca zalauanii au nevoie de soseaua de centura si vorbesc despre realizarea ei de mai bine de 5 ani, pe autoritatile centrale le cam doare in cot de urbea de sub Meses. Dupa ce constructorul desemnat pentru a se ocupa de lucrari a fost contestat de un alt participant la licitatia organizata tot de autoritatile centrale, Comisia Nationala de Solutionare a Constestatiilor intarzie cu raspunsul.

Edilii Zalaului sperau, inainte de contestatie, ca macar in aceasta toamna sa poata deschide santierul pentru artera de circulatie care ar scoate traficul greu din oras. Cum ghinionul parca se tine de acest proiect cu tot dinadinsul, contestatia a fost depusa exact cu o zi inainte de semnarea contractului cu firma castigatoare din Ungaria. Reprezentantii acestei firme au venit in toamna la Zalau in vederea semnarii contractului. Drumul va trebui, probabil, reluat, in cazul in care contestatia de la Bucuresti va fi respinsa. Autoritatile vor sustine ca nu s-a intamplat mare lucru si ca proiectul merge mai departe.

Din pacate, toate aceste luni de intarziere sunt in defavoarea locuitorilor unui oras intreg, acestia trebuind sa indure un trafic din ce in ce mai aglomerat alti cativa ani de acum incolo.

Reamintim ca lungimea viitoarei artere de circulatie este de 9.6 kilometri, iar traseul urmat de aceasta porneste din zona Valea Mitii, trece pe langa padurea Aghires si iese langa podul de la intrarea in aceasta localitate.

Valoarea totala a investitiei este de aproape 11 milioane de euro, din care 5 milioane de euro sunt fonduri PHARE, 1.6 milioane de euro sunt fonduri de la bugetul de stat, iar restul sumei reprezinta aportul bugetului local. Referitor la acest ultim aspect, primarul a declarat ca se va incerca obtinerea unor cofinantari, probabil de la Ministerul Transporturilor, intrucat obiectivul nu este strict de interes local, ci de interes regional si chiar national.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »