Igiena orala in scolile salajene

Magazin Salajean 8 aprilie 2010 0

Igiena orala in scolile salajene Ministerul Sanatatii va introduce, de la 1 iulie, un nou program care vizeaza asigurarea sanatatii orale a copiilor, incepand din clasa intai. Saptamana trecuta a fost aprobat un proiect de hotarare privind programele nationale de sanatate pentru anul 2010, care cuprinde si programul privind asigurarea sanatatii orale a copiilor.

In cadrul acestui program, medicii dentisti ii vor consulta pe elevi, iar acolo unde este nevoie vor face interventiile si tratamentele necesare. De asemenea, elevii vor participa la cursuri de igiena orala ce vor fi sustinute de personal medical de specialitate. Totodata, hotararea de Guvern introduce alte noi subprograme in structura programelor de sanatate de evaluare, profilactice si cu scop curativ finantate din bugetul Ministerului Sanatatii.

Astfel, in acest an, va fi derulat programul scoala mamei, prin care femeile vor fi informate cu privire la igiena sarcinii si alimentatia naturala exclusiva a copiilor pana la varsta de sase luni. Totodata, un alt subprogram ce va fi introdus din 1 iulie vizeaza tratamentul invaziv in cazul infarctului miocardic acut.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »