Ieri, pensionarii au pichetat Institutia Prefectului

Magazin Salajean 13 mai 2010 0

Ieri, pensionarii au pichetat Institutia PrefectuluiSperiati si nemultumiti de faptul ca masurile gandite de Guvernul Boc le ingreunau si mai mult conditiile de trai, care sunt deja aspre, aproximativ 50 de pensionari din cadrul Sindicatului Liber al Pensionarilor Salaj si al Uniunii Judetene a Pensionarilor Salaj au pichetat, ieri, Institutia Prefectului Salaj, vrand sa atraga atentia autoritatilor asupra situatiei varstnicilor din Romania.

Protestul din Salaj s-a inscris in cel derulat de pensionari la nivel national, pichetari avand loc in mai toate judetele din tara. Ploaia a fost singura potrivnica, astfel ca, in loc sa inceapa la ora 10, asa cum era stabilut initial, pichetarea a inceput cu o intarziere de circa o jumatate de ora. Actiunea a fost una pasnica, iar pensionarii au avut pancarte si lozinci inscriptionate cu Guvernanti! Pensionarii, ai caror copii si nepoti sunteti, va cer sa nu anulati un drept legal castigat.

Presedintele Sindicatului Liber al Pensionarilor Salaj, Ilie Gorgan, a declarat ca masurile anuntate in urma negocierilor cu FMI vor ingreuna foarte mult conditiile de trai ale pensionarilor si ca, in loc sa recurga la asa ceva, Guvernul ar trebui sa respecte articolul 47 din Constitutia Romaniei, care face referire la nivelul de trai. Suntem aproximativ 50 de pensionari adunati astazi (miercuri, n.r.) din tot judetul, in semn de protest fata de reducerea pensiilor cu 15 la suta, anuntata zilele trecute. Trebuie sa se renunte la acest lucru, iar pensiile sub 2.000 de lei nu trebuie reduse cu niciun procent. Trebuie sa inteleaga cei de la centru ca pensionarii din tara o duc foarte greu cu actualele venituri, daramite daca le mai si diminueaza, a declarat Ilie Gorgan.

De asemenea, pensionarii au mai cerut adoptarea unor masuri care sa le inlesneasca accesul la medicamente compensate si gratuite si ca Guvernul sa adopte masuri ferme de protejare a puterii de cumparare a pensiilor de stat.

La finalul actiunii de pichetare, pensionarii au inmanat prefectului Vegh Alexandru un memoriu in care sunt cuprinse atat nemultumirile, cat si cerintele pensionarilor, pentru a fi inaintat primului ministru Emil Boc.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »