Ieri: Mars memorial pentru tanarul inecat in lacul Belis

Magazin Salajean 4 mai 2010 0

Ieri: Mars memorial pentru tanarul inecat in lacul BelisPeste 60 de fosti colegi de generatie ai lui Gabriel Ovidiu Milas, inecat cu circa zece zile in urma in barajul Belis-Fantanele, au sustinut, ieri, un mars in memoria celui decedat la doar 20 de ani.

Tinerii s-au intalnit in curtea Colegiului National Silvania Zalau, unde au amenajt un loc in care au aprins lumanari si au pus flori si fotografii ale celui trecut in nefiinta. Putin inainte de ora 12, au urcat in fosta sala de clasa si au tinut un moment de reculegere, dupa care, in coloana, au iesit pe bulevardul Mihai Viteazul si au mers la locuinta lui Gabriel, purtand cu ei flori si lumanari aprinse. In semn de aducere aminte, tinerii au fost imbracati cu tricouri negre, pe care era inscriptionat mesajul Vei ramane mereu in amintirea noastra, prieten drag.

Profesorul Emilia Pop din cadrul Colegiului National Silvania Zalau (fosta diriginta a lui Gabriel Ovidiu Milas, n.r.), ne-a declarat ca marsul a fost organizat la cererea parintilor lui Gabriel Ovidiu Milas si ca in grupul de tineri se afla nu doar fosti colegi, ci si prieteni ai celui stins din viata. Au venit peste 60 de persoane, vrem sa incepem la ora stabilita, la 12, acest mars in memoria lui Gabriel. Printre cei adunati aici se numara si prieteni, dar si cativa dintre colegii tanarului decedat de la Facultatea de Automatica din cadrul Universitatii Tehnice Cluj-Napoca.

A fost un copil bun, ce a plecat mult prea devreme dintre noi, a declarat Emilia Pop.

Comisarul sef Viorel Vicas, din cadrul IPJ Salaj, ne-a declarat ca traficul rutier nu a fost oprit in timpul marsului, ci restrictionat pe banda a doua de circulatie. Coloana de tineri se deplaseaza pe banda unu de circulatie, iar traficul auto este dirijat pe banda a doua. Pentru desfasurarea in bune conditii a marsului, de-a lungul traseului au fost dispusi politisti si jandarmi, a declarat comisarul sef, Vicas.

De la locuinta tanarului decedat, fostii colegi si prieteni s-au indreptat catre Biserica << Sfanta Vinere >> din Zalau, unde a fost sustinuta o slujba de pomenire.

Gabriel Ovidiu Milas a fost inmormantat sambata, in localitatea Mesesenii de Sus, din judetul Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »