Iepurasul de Paste aduce pensia mai devreme

Magazin Salajean 12 aprilie 2012 0

Iepurasul de Paste aduce pensia mai devremePensionarilor salajeni le-a fost pregatit un cadou in pragul sarbatorilor pascale, acestia urmand sa primeasca, luna aceasta, pensiile mai devreme. Sumele datorate persoanelor care nu sunt gasite la domiciliu vor fi platite, insa, pana in 27 aprilie.

Pentru a veni in sprijinul tuturor beneficiarilor in perioada sarbatorilor pascale, Posta Romana a convenit de comun acord cu Casa Nationala de Pensii Publice si Casele de Pensii Sectoriale, achitarea in avans a drepturilor de protectie sociala din sistemul public de pensii, asigurari sociale de stat, agricultori si pensii militare.

Platile se vor efectua dupa urmatorul calendar: in perioada 11 – 25 aprilie se vor achita, la domiciliul titularului, drepturile de protectie sociala mentionate anterior. Pentru categoria de drepturi reprezentand plati restante, achitarea la domiciliul beneficiarului se va efectua pana la data de 25 aprilie. Achitarea mandatelor de plata avizate, a caror beneficiari nu au fost gasiti la domiciliu, se va efectua la sediul subunitatilor postale, pana in penultima zi lucratoare din luna, respectiv data de 27 aprilie. Cei care au optat pentru plata pe card a pensiei sunt in avantaj, putand inca din data de 9 aprilie sa-si incaseze drepturile.

In mod normal, plata pensiilor se face incepand cu data de 14 ale lunii, pentru persoanele din mediul rural, si de 15 a fiecarei luni, pentru cei din urban. Avand in vedere faptul ca, in acest an, datorita sarbatorilor pascale s-ar fi intarziat cu cateva zile plata pensiilor si o buna parte dintre salajeni ar fi primit aceste drepturi cel mai devreme incepand cu data de 17, conducerea Casei Judetene de Pensii a facut eforturi pentru a asigura plata acestor drepturi in timp util, astfel incat orice crestin sa-si poata face cumparaturile necesare pentru a sarbatori, asa cum se cuvine, Pastele.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »