Ianuarie – luna intalnirilor dintre contribuabili si Fiscul salajean

Magazin Salajean 19 ianuarie 2011 0

Ianuarie - luna intalnirilor dintre contribuabili si Fiscul salajean

Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Salaj aduce la cunostinta contribuabililor ca, cei care vor sa se familiarizeze cu continutul formularului 112, pot sa il descarce de pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), de la adresa http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/decl_112_2010.pdf. Tot la aceasta adresa sunt disponibile si instructiunile de completare a declaratiei unice, care are 5 pagini si include doua anexe, care una pentru angajator si una pentru asigurat.

Anexa 1 cuprinde declaratiile privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate. Firmele trebuie sa completeze sectiunea Date de identificare a platitorului si cea intitulata Creante fiscale.

Anexa 1.1 este dedicata angajatorului, care trebuie sa completeze mai multe sectiuni, de la litera A la litera F.

Sectiunea A contine alte date de identificare a platitorului, printre care codul CAEN si tariful de risc – in aceasta caseta se inscrie procentul contributiei de asigurari pentru accidente de munca si boli profesionale.

Sectiunea B face referire la indicatorii statistici, cum ar fi numarul de asigurati in sistemul asigurarilor de somaj, numarul de asigurati pentru care angajatorul datoreaza Casei de Aasigurari de Sanatate si totalul fondului de salarii brute.

Sectiunea C se refera, printre altele, la conditiile de munca si la indemnizatiile de sanatate, pentru accidente de munca si boli profesionale. De exemplu, la C.1 – Conditii de munca, patronii trebuie sa specifice daca au conditii diferite de munca.

Sectiunea D – Indicatori statistici se completeaza numai de catre entitatile asimilate angajatorului, pentru anumite categorii de asigurati.

La sectiunea E se solicita informatii despre conditiile normale de munca ale angajatorului.

Sectiunea F se refera la impozitul pe venitul din salarii, defalcat pe sediul principal si sediile secundare.

Anexa 1.2 este dedicata asiguratului, care are de completat mai multe sectiuni, de la A la D.

La sectiunea A se inscriu datele pentru asiguratii care realizeaza in luna de raportare numai venituri din salarii si asimilate salariilor. Este vorba despre acei angajati care nu au beneficiat de concedii medicale, printre altele.

La sectiunea B se completeaza numai daca angajatul nu se incadreaza la A.

La sectiunea C se fac raportari pentru asigurati, completate de alte entitati asimilate angajatorului.

In schimb, sectiunea D se refera doar la concediile medicale.

Avand in vedere importanta deosebita a declaratiei unice, DGFP Salaj organizeaza – pe tot parcursul lunii ianuarie 2011 – intalniri cu contribuabilii pe aceasta tema, la sediul administratiilor fiscale orasenesti si comunale dupa urmatorul program: AFP Crasna in fiecare miercuri a lunii ianuarie, de la ora 14; AFP Zalau, AFP Sarmasag si AFP Hida, in fiecare joi a lunii ianuarie, de la ora 12; AFP pentru Contribuabili Mijlocii, AFP Cehu si AFP Ileanda in fiecare joi a lunii ianuarie, de la ora 10; AFP Simleu si AFP Nusfalau in fiecare joi a lunii ianuarie, de la ora 14; AFP Jibou in fiecare joi a lunii ianuarie, de la ora 15.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »