Huiduieli la instalarea lui Ioan F. Muresan in fotoliul de director al Spitalului

Magazin Salajean 18 decembrie 2006 0

Huiduieli la instalarea lui Ioan F. Muresan in fotoliul de director al SpitaluluiPrin Ordinul Ministerului Sanatatii numarul 1.559 din 13 decembrie, incepand cu data de 15 a lunii in curs, Ioan F. Muresan a fost numit in functia de manager al Spitalului Judetean Zalau, pentru o perioada de 3 ani, inlocuindu-l astfel pe Ioan I. Muresan, deja fostul director interimar al institutiei. Ati ghicit, practic, este vorba de raspunsul oficial al Ministerului la toate contestatile facute de cei doi, pana in prezent, in legatura cu examinarile care au avut loc pentru ocuparea functiei amintite. Cu toate acestea, situatia de la Spital ramane mai tensionata decat oricand.

Pe holul din fata biroului managerului Spitalului Judetean Zalau, incepand cu ora 7 a diminetii de vineri, au inceput sa se adune, in grupuri, angajati ai institutiei. Zvonul potrivit caruia ar fi urmat sa soseasca Ioan F. Muresan pentru a-si prelua functia de manager urma sa se adevereasca. Intr-adevar, in jurul orei 7,45, intr-un cor de huiduieli si fluieraturi, Muresan a intrat pe usa institutiei (asa cum promisese, ironic, in cadrul conferintei de presa pe care a organizat-o in urma cu cateva zile), acolo unde a fost intampinat de aproape 100 de oameni care isi aratau, vadit, ostilitatea fata de prezenta sa in incinta Spitalului. Reactia virulenta a protestatarilor nu a fost una spontana, ea datorandu-se – spun martorii – atitudinii arogante a noului director, dar si raspunsului dat la intrebarea: Cum ati castigat concursul?. Se pare ca, in replica, Muresan ar fi spus ca examenul l-ar fi trecut pe merit, motiv care a incins si mai mult spiritele. Pana la urma, pentru ca nu se punea problema unei revolte de genul Mineriadei, Muresan si-a croit drum printre protestatari, insa nu a reusit sa-si mascheze uimirea atunci cand a citit afisele lipite pe peretii holului, manifeste deloc inaltatoare la adresa sa.

Dupa ce a ordonat mai intai ruperea afiselor de pe pereti, Ioan F. Muresan a convocat membrii Comitetului Director al Spitalului, carora le-a facut cunoscut Ordinul Ministerului Sanatatii, prin care era numit deja manager al institutiei. Apoi, din cate ne declara chiar el, a demarat o analiza a problemelor curente din Spital. In ordinea cronologica a subiectelor discutate cu cei din Comitetul Director, Muresan ne mai aminteste ca i-a informat pe acestia ca el, adica noul manager, va trebui sa dea, cat se poate de curand, o decizie de numire a unui Comitet Director Interimar. Directorii pe profil urmeaza sa dea un concurs pe posturile respective. Ulterior, voi face o analiza a situatiei, pentru a ma asigura ca cei cu care voi lucra in continuare sunt competenti in acele functii de conducere, precizeaza Muresan.

Cat despre parerea pe care o are cu privire la modul in care a fost intampinat inca din prima sa zi de serviciu, Ioan F. Muresan nu pare sa fie foarte impresionat, considerand ca atitudinea catorva salariati este rezultatul unei campanii de dezinformare. Nu am altceva de facut decat sa preiau acest post si, apoi, sa duc mai departe lucrurile bune care sunt facute aici. In primul rand, vreau sa asigur suportul financiar pentru ca personalul medical sa-si poata face datoria. Totusi, nu este prea placut sa ajung in acest post, in conditiile in care stiu ca sunt cateva persoane care nu ma vor aici. Sunt convins ca sentimentele lor sunt influentate, fapt care ma ambitioneaza sa le demonstrez ca s-au inselat, a incheiat noul director. Ceea ce nu stie (sau nu vrea sa stie) Ioan F. Muresan, este ca acei cativa salariati sunt, de fapt, peste 350 de oameni, printre care se regasesc si cateva zeci de nume cu rezonanta, semnatari ai Memoriului prin care se solicita venirea sa doar pana la intrarea in institutie, nicidecum sa preia functia de manager.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »