Hotii de motorina au fost eliberati

Magazin Salajean 29 iulie 2010 0

Hotii de motorina au fost eliberatiCurtea de Apel Cluj a admis recursurile facute de cei 11 salajeni acuzati in cazul furtului de motorina din locomotivele Statiei CFR Jibou la decizia de saptamana trecuta a Tribunalului Salaj de respingere a cererii de eliberare sub control judiciar, precum si la decizia aceleiasi instante salajene de aprobare a cererii de prelungire a arestului preventiv, formulata de procurori, ne-au declarat surse oficiale din cadrul Tribunalului Salaj care au dorit sa isi pastreze anonimatul.

Ca urmare, cele 11 persoane au fost puse in libertate, iar masura arestarii preventive a fost inlocuita cu obligatia de a nu parasi tara.

Potrivit anchetatorilor, in perioada februarie – mai 2010, in baza aceleiasi rezolutii infractionale, inculpatii au sustras in mod repetat motorina si ulei din locomotive si din Statia de alimentare din cadrul Depoului Jibou. O parte din motorina primita a fost utilizata de agentii de politie in interes personal, iar o alta parte a fost valorificata la diferite persoane, la un pret mai mic decat cel practicat la statiile Peco. In ziua arestarii, procurorii au efectuat simultan un numar de 11 perchezitii domiciliare, auto si corporale, ocazie cu care au fost identificate si indisponibilizate importante cantitati de motorina, recipienti si instrumente folosite la folosirea infractiunilor, precum si o serie de inscrisuri.

In cazul celor cinci politisti din cadrul Politei Transporturi Feroviare Jibou s-a luat masura suspendarii din functii, dat fiind ca sunt arestati. Toti cinci au predat insignele, armamentul si legitimatiile pe care le aveau. Pe perioada suspendarii, ei nu beneficiaza de niciun drept salarial ori de alta natura pe care statutul politistului le prevede.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »