Hemoglobina glicozilata se face gratuit in decembrie

Magazin Salajean 11 decembrie 2007 0

Hemoglobina glicozilata se face gratuit in decembrie

Ca urmare a descentralizarii programului de diabet, in perioada 3 – 24 decembrie, toti bolnavii de diabet aflati in evidenta si monitorizarea medicilor de familie vor beneficia gratuit de efectuarea hemoglobinei glicozilate. Potrivit unui comunicat de presa remis ieri de Autoritatea de Sanatate Publica Salaj, pentru a putea efectua aceste analize, pacientii vor trebui sa se adreseze medicilor in evidenta carora se afla. Cu recomandarea primita de la medic, pacientii se vor prezenta la unul din laboratoarele aflate in relatie contractuala cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Salaj: SC Salvosan SA, SC Mediserv SA, SC Medialab SA Zalau, cu puncte de recoltare in Zalau, Simleu Silvaniei, Jibou si Cehu Silvaniei.

La sfarsitul anului, laboratoarele vor transmite medicilor diabetologi sau cu competenta in diabet, boli de nutritie si alte boli metabolice, respectiv medicilor de familie rezultatele analizelor, urmand ca acestia sa le inregistreze in propriile evidente.

^In functie de rezultatele obtinute, medicii de familie vor continua tratamentul sau vor recomanda pacientilor consultatii de specialitate la medicii diabetologi sau cu competenta in bolile sus amintite^, se mai arata in comunicatul de presa respectiv.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »